[]

Araba cam suyu

Nasıl koyuyorsunuz? Mesela bende antrifiriz özellikli cam suyu var. Bunu direkt boşaltsam problem mi? Suyla karıştırmam gerek mi?
Bazıları cam sil ile suyu karıştırıp koyuyormuş. Siz nasıl bi yol izliyorsunuz?



 
mevsim sıcaklığına göre üzerinde yazan oranda suyla karıştırıp koyuyorum. örneğin -18C° için karıştırmadan koy diyor. -10C° için 1 ölçek cam suyuna 1 ölçek su, -2C° için 1 ölçek cam suyuna 2 ölçek su koy diyor.


  • inheritance  (04.05.18 11:26:40) 
yazın normal su koyuyorum. antifriz özellikli suyu direkt boşaltabilirsin. - değerine göre suyla seyreltebilirsin.


  • burya  (04.05.18 12:27:59) 
Ben normal icme suyu koyuyorum. Kirecsiz olsun diye. Sonra da konsantre camsil koyuyorum.


  • nhtzmc  (04.05.18 13:46:01) 
5 ltlik suyu kaynatıp pet şişe içine cam temizleme sıvısını ekliyorum sonra calkalayip arabanın haznesine boşaltıyorum


  • false pretension  (04.05.18 14:01:16) 
Belli bir yerden sonra dalga geçildi di mi?

Dereceye göre seyreltenler, karışım yapanlar, suyu kaynatıp içine kimyasal ekleyenler vay anam vay :)

Gençler istasyonlardaki hava saatinin yanında su hortumu var bildiniz mi? Doldurun ordan devam edin abartmayın ya hu!

Kışın don olacak zamanlarda da antifriz ya da hazır antifrizli su koyun yeter.

Ki 20 yıldır antifrizli su bile kullanmamış adamım, bu sene aldım bagaja attım ama don yapacak kadar soğuk olmadı. Zaten motor belli bir ısıya ulaştıktan sonra donan cam suyunu da yavaş yavaş çözüyor.
  • John Bloor  (04.05.18 17:59:23) 
direkt boşaltıyorum.


  • wilhelmwasmuss  (04.05.18 18:35:55) 
saf ve kireçsiz su bulamayınca mecburen kaynatıyoruz @acemi

araçların içersindeki soğutma görevi gören yada bu tür yıkama tecizatlarının boruları zamanla kireçleniyor. genelde kullanım kılavuzlarında bu konuya dikkat çekerler.
  • false pretension  (04.05.18 19:46:13) 
Normal su konulan araçlarda zamanla silecek suyunu püskürten kafalar tıkanabiliyor. Daha once basima geldi ordan biliyorum. @acemi


  • nhtzmc  (04.05.18 20:33:29) 
aynen aynen tıkanan boruları da sirkeli su ve iğneyle kolaycacık açılıyor. zamanla kirecin yapamadığı aşınmayı sirkenin sahip olduğu asit ile yapalım. ama yok enerji önemli :))


  • false pretension  (04.05.18 22:13:30 ~ 22:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.