[]

uzmanlaşan avukatlar sorum size

geçen de sordum ama cevap alamamıştım.. 26 yaşında stajyer avukatım, geç kaldım belki bir yol haritası çizmek için sıradan kalmak istemiyorum ben..
şu an bankada çalışıyorum, hiç tatmin edici bir iş değil, banka avukatlığını nasıl allayıp pullayıp anlatmışlardı oysaki.. ilerde parası yükselecek ama bu icra micra işleri çok bayıcı geliyor artık başka şeyler yapmak istiyorum, burda kalırsam hep böyle olacak anlaşılan..

uzmanlaşanlar avukatlar sorum size: uzmanlaştığınız alanın para getirisini göz önünde bulundurmak gerekir mi sizce yoksa parası az olan istenilen alana mı(kamu hukuku) kaymak gerekir avukatlık için?? hani özel hukuk yüksek lisansı kamu hukukundan daha mı mantıklı bu anlamda?

bir de yüksek lisans yapsam avukatlıkta işime yarar mı?? Teori eksikliğimi böyle kapatabilirim sanırım 7 senede lisans bitirince kötü hissediyo insan..

not: mobilden yazıyorum imla noktalama hatalarımı mazur görün

 
Kesinlikle uluslararası hukukta veya deniz hukukunda uzmanlaşmak isterdim. Bunun için tabi ki yabancı dil şart. Şimdiki aklım olsa stajım bitikten hemen sonra uzun süre yurtdışında bir dil okuluna gidip 1 yıl da o ülkedeki bir hukuk bürosunda staj yapardım.
Sözleşme hazırlayabilecek seviyede yabancı dili olan arkadaşlarım şu an benden çok çok daha iyi maaşlarla çok daha prestijli yerlerde çalışıyorlar.

  • kaderimse np  (03.05.18 22:49:19) 
uluslararası hukuk ya da deniz hukuku dediğiniz kamu hukukuna dahil olan mı yoksa deniz ticaret mi??

pastayı paylaştırmıyorlar deniz ticarette bir iki avukat arasında döndürüyor diyorlar ama ..
  • nihilist at  (03.05.18 23:11:33) 
Hayır özel hukuktan bahsediyorum.

Deniz ticaretine hakim olup o pastada pay sahibi avukatların yanında kariyerine ve hukuk bilgine çok şey katabilirsin. Ki sadece deniz için de konuşmuyorum, bahsettiğim şey tüm uluslararası işler için geçerli. Zaten direk kendi işini kurup ben denizden para kazanacağım demek biraz hayalcilik olur tabi ki. Şu an İstanbul’un en büyük hukuk bürolarından birinde avukatlık yapıyorum ama imkanım olsa bi dk düşünmem direk 2 yıl yurtdışına giderim. Fakat malum döviz kuru bi hayli yüksek. Ara ara sat şu arabayı git diye de esmiyor değil :) kurulu düzeni bozmak için cesaret lazım.
  • kaderimse np  (04.05.18 00:43:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.