[]

kariyer sorusu - sen olsan ne yapardın?

Merhabalar,

Uzun bi yurtici-yutdisi eğitim sonrası yabancı (kurumsal olmayan patron sirketi) bir firmada ise başladım. Ise girdiğim ilk sene gercekten cok sinir bozucuydu. Sürekli değişen yoneticiler, değişen projeler, değişen şirket politikaları, değişen calisanlar vs. Ilk senemi kritik gördüğüm icin sabrederek calistim. (Maas: genel-seviye baslangic)

Ikinci senem kismen istikrarlı gecti. Hakettigim yetkiler daha az kalifiye ama daha uzun calisan arkadaslara verildi. Cok takildigimi söyleyemem çünkü soz konusu arkadaslarla aram iyi oldu hep. Kemik kadro ve benim disimda isten ayrılan ya da atilan cok oldu. (Maas: Artis var ama piyasa ortalaması kazanc)

Bu sene nihayet güvenlerini kazandım. Artık isime cok karisilmiyor, isten atılma korkum yok. Güzel sonuclar adim defalarca, dolayisiyla bunun sagladigi bir kredim de olustu. Farklı farklı projeler içerisinde severek yer alıyorum. Ancak hala piyasa ortalamasında maas alıyorum ve şirket yapısı gereği asla daha fazla yetkim olmayacak.

Bugun bi is görüşmesine gittim. Yabancı ama kurumsal bir firma. Icerdeki yonetici dahil herkes maaşlı calisan. Yonetici acikca beni cok olumlu bulduğunu söyledi. Yarin da yurtdisindaki bölge sorumlusuyla gorusucem (telekonferans). Büyük ihtimalle su anda kazandigimin altinda olmayacak bi teklifle gelecekler. Anladigim kadarıyla da biraz acele ediyorlar pozisyonu doldurmak icin.

Simdiki isimi ve is arkadaslarımı seviyorum. Zaman içerisinde epey zorluk cektim ama dediğim gibi istikrarlı. Ancak, öte yandan da niteliklerime ve yarattigim katma degere bakarak hak ettigimin altinda aldigima inanıyorum.

Siz olsanız ne yapardınız? Verdiginiz kararda neleri göz önünde bulundururdunuz?

Simdiden teşekkürler okuduğunuz icin :)

(Yoldayim - eve gecince bakacağım cevaplara)

 
Comfort zone dedikleri de bu zaten. Artış varsa iş değiştir kesinlikle.


  • lcha  (03.05.18 18:48:23) 
yeni firmaya geçerim çünkü işe arkadaş aramaya değil iş yapıp para kazanmaya gidiyoruz.ayrıca yeni şirkette yukarı doğru ilerleme olasılığın daha fazla.


  • neverlose  (03.05.18 18:58:22) 
su anki isinde kal. kime sorsan, hakettigi degeri almiyor zaten. isini seviyosun, arkadaslarini da seviyorsun. bence bozma. kolay mi guven kazanmak?


  • tomcruise  (03.05.18 19:05:38) 
İş değiştirmek için iyi bir zaman mı diye değerlendir öncelikle. Dolar 4 nala gidiyor ve kriz hali artık saklanamıyorken yeni girdiğin işte ilk çıkanın sen olmayacağının garantisi var mı? ya da yeni şirketin krizden etkilenmeyeceğinin?

bu sorulara vereceğin cevaba bağlı olarak iş değiştirme için 1 sene daha bekleyebilirsin belki. Tabi geçeceğin firma daha sağlam duracaksa tam tersini düşün.
  • re noreno  (03.05.18 19:18:51 ~ 19:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.