[]

Sözlük yazarları bu kadar saf mı?

eksisozluk.com

Adamın anlattığı hikayenin kurgu olduğu gün gibi ortadayken altta ciddi ciddi cevaplar veriliyor. Ben mi çok kötü niyetliyim yoksa bu yazarlar çok mu saf?


 
Sozluk ve yazarlar artik Turkiye genelini yansitiyor. En fazla yorum alan basliklar artik pembe/mafya dizileri ile futbol maclari, bu nedenle artik sasirmiyorum.


  • Traveller  (03.05.18 12:11:18) 
Kurgu olabilir ama esas anlattığı/uydurduğu hikaye Türkiye gerçeğini yansıtıyor. Hadi sıkıysa ateist olarak tutucu bir ilden, aileden gelin almaya çalış :)

Bunun varyasyonları da var, üniversitede arkadaşımın birisi alevi, birisi kürt, aileler karşı çıktı evlenemediler ayrıldılar.

Başka bir tanesi, kız zengin, eleman fakir. Kızın babası adam tuttu, çocuğun alışveriş yaptığı mahalle bakkalına, komşularına kadar sordurttu çocuğu.

Bu entry biraz ciddiyetsiz yazılmış o yüzden böyle bir etki bırakmış olabilir.
  • kimlanbu  (03.05.18 12:43:39) 
bu yine hiçbir şey. en azından gerçek gibi bir dille yazılmış. adam sırf geyiğine 1.603 tl'yle ibiza'da 7 gün tatil yapılabilmesi diye başlık açtı geçende, entry'de de mizahi bir dille komik bir hesaplama yapıyor. onu bile ciddiye alıp adama hakaret edenler oldu. oysa aynı başık 2000'lerde açılsa diğer insanlar da geyiğe eşlik eder, ortaya bayağı komik bir başlık çıkabilirdi. mizah, internet kültürü, pratik zekası gelişmemiş, dışarıda görsen "ameleye bak" diyeceğin saçmasapan insanlarla dolu artık sözlük. 2000'lerin sonunda ana akım olmak istedi ve oldu. şaşırtıcı bir durum değil. ortalama insan budur çünkü.


  • sir gawain  (03.05.18 13:08:23 ~ 13:09:46) 
Soru mu simdi bu da.. COk afedersiniz sozlugun en az yarisi gerizekali. Geri kalani da ergen. Ergenlere lafim yok, ergenlik gecici.


  • stavro  (03.05.18 13:14:01 ~ 13:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.