[]

Iyi hissetmek

Kitabını okuyayım mı? Faydasını gören var mı?




 
Hiç gerek yok böyle hareketlere. Kitap aşırı sıkıcı zaten


  • westblack  (03.05.18 00:15:06) 
yok be.


  • benaslindayohum  (03.05.18 00:15:31) 
Yazın gittiğim psikolog önermişti,aldım duruyor :/


  • denef  (03.05.18 00:16:24) 
70 sayfa okudum. sadece olumlama özelliğini aldım bilinç altıma nasıl etki ettiyse bana yapılan kötülükleri iyi anlamda bahanelendirerek karşı tarafla empati kurabiliyorum.


  • alp9900  (03.05.18 00:17:36) 
film izle daha hızlı.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (03.05.18 00:33:29) 
İyi Hissetmek kişisel gelişim kitabı değil yalnız. Duygudurum bozuklukları ve depresyon ile ilgili bilimsel bir kitap, yazarı da psikiyatrist.

Kesinlikle oku, içindeki egzersizleri de yaparsan mutlaka fayda görürsün. Yapmasan bile okuduğun şeyler düşünce yapını değiştirebilir.
  • i was made for you  (03.05.18 01:02:22 ~ 01:02:50) 
depresyondaysanız, anksiyete veya benzeri psikolojik sorunlarınız varsa okuyun. kitap bir kişisel gelişim kitabı değil. hatta şöyle diyeyim, kişisel gelişimle uzaktan yakından alakası yok. bu, amerikan psikiyatri derneğinin tavsiye ettiği, klinik deneylerde test edilmiş yöntemler içeren bir bilişsel psikoloji kitabı. bilimsel niteliği olan bir kitap.

kitabı nasıl olsa aldığınız için şu kadarını söyleyeyim. kitabın başındaki bölümü okuyun. hani şu kitabın depresyon tedavisindeki klinik deneylerde test edildiğine dair bilgilerin bulunduğu kısmı. orayı okuduktan sonra zaten devamını okumak isteyeceksiniz. kitaptakileri içselleştirirseniz faydasını görürsünüz. biraz kas hafızası gibi bu. nasıl ki dövüş sporlarında belirli bir etki karşısında yumruk atmayı otomatiğe almanız sürekli tekrara dayalıysa zihninize gelen olumsuz düşüncelerin sizi ele geçirmesini önlemek için önerilen teknikler de buna benziyor.

edit: i was made for you'nun dediği kesinlikle doğru. içindekileri tek tek uygulamasanız bile düşünce yapınızı değiştiriyor.
  • microfiction  (03.05.18 01:04:15 ~ 01:05:48) 
yerde duruyordu evde gecen. alip bakmadim bile. Adindan ve kapagindan anladim zaten.


  • stavro  (03.05.18 02:01:11) 
Oku. Okumaman da zaten su anki bozuk psikolojinle alakalı. Üstelik doktorun tavsiye etmiş. İşe yarayıp yaramadığına kendin karar ver. Burda yine depresyonda olan hiçbir şey yapmak istemeyen biri okuma yea dese okumayacak mısın.


  • for day to break  (03.05.18 08:21:18) 
birden fazla kisiden hayat kurtarici oldugunu direk duymuslugum vardir. bizzat alip hediye ettigim kisiler olmustur.

bu kitap bir kisisel gelisim kitabi degil. bilissel terapi (CBT) depresyon ve kimi diger duygudurum bozukluklarinin klinik anlamda tedavisinde kullanilan dunyanin en gecerli 3-5 tekniginden biridir.

herkesin uzman bir terapistten CBT tedavisi alacak parasi durumu olmuyor. bu kitaptaki teknikler bu metodun en temel tekniklerini gunluk hayatina uygulamayi ogretir. sadece okumak degil icinde yazdigi teknikleri uygulamayi da denemelisin yani.
  • robokot  (03.05.18 08:45:18) 
bütün kitabı okumadım ama okuduğum kısmının çok faydasını gördüm. hatta kitabı arkadaşıma okuması için ödünç verdim. depresyonda olmama sebep olan saçma huylarımı keşfettim ve aynı düşünceler kafamda dönmeye başladığında dur diyebilir hale geldim. okumanızı tavsiye ederim.


  • boyalı kuş  (03.05.18 11:18:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.