[]

Kedim tuvaletini yaptiktan bir sonra

Selam, 2 bucuk aylik disi kedi sahibiyim, maskeli.
Tuvalet konusunda hic sikinti yasamiyoruz, kumuna yapiyor sorunsuz. Ama kakasini yaptiktan sonra (hemen sonra degil 2-3 dk sonra) ufacikta olsa bir miktar daha geliyor. Cok hareketli oldugu icin daha kendini temizleyemeden o kalan azicik kaka bir yerlere yapisiyor ve kuruyor. Ben evdeyken kaka yaptigini yakaladigimda guc bela selpakla temizliyorum poposunu ama gun icinde bu mumkun olmuyor.

Bu durum normal mi? Benim yapabilecegim, kediye gosterebilecegim bir yol var midir?
Cok tesekkurler

 
normal.
yavru kediler her şey gibi kendilerini temizlemeyi de öğrenirler.
yani şu anda tam bilemiyordur kendini temizlemeyi ya da bu gibi durumlarda ne yapması gerektiğini.
büyüdükçe kendiliğinden öğrenir, siz yine gördüğünüzde temizleyin ama yapılabilecek başka bir şey yok.
  • blatta hiberna  (03.05.18 02:10:06) 
normal ama kafanıza takılıyorsa veterinerine bir sorun.

bizimkisini sahiplendiğimizde 5 aylıktı. böyle bir şey yapmadı ama kendini doğru düzgün temizlemeyi öğrenmesi 1-2 ayı buldu. o süre boyunca tüylerine yapışmış kumlarla, ilaç artıklarıyla filan geziyordu. ıslak mendille siliyorduk.

zamanla üzerine yapışan kakasından rahatsız olmayı öğrenir. zira kedilerine kakayı gömmesi, temiz&tertipli olmalarından değil, içgüdüsel olarak kokularını büyük yırtıcılardan saklamak istemelerindendir. üzerinde kakayla gezmesi içgüdülerine ters bir durum. dolayısıyla bir süre sonra vazgeçer diye düşünüyorum.
  • starborn  (03.05.18 10:44:52 ~ 10:45:29) 
Benzer sorunu birkaç kez biz de yaşadım. Bizimkinin tüyleri uzun biraz. Veterinere götürüp sadece popo deliği civarını traş ettirdik. Bulaşma problemini büyük oranda çözdük.


  • sylow  (04.05.18 05:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.