[]

Kamp alanı için elektrik sorusu

Arazi hazır, ev hazır, doğa mükemmel, tüm sistem kurulu ama elektrik yok. Solar panel varmış çalınmış. 250 metre mesafede elektrik var.

Ancak orman içinde kaldığı için devlet ruhsatı vermesine rağmen elektrik çekmiyor.

Bu işlerden anlayan biri varsa bir yol göstersin yahu bana. Ne gibi bir maliyet lazım? 2 yıl önce şebeke elektriği çekmek için 50.000 tl gibi bir rakam denmiş ama şimdi ne olur? Kamp alanı işletecek kadar elektrik olsa yeter. Bir de 35metreden su çekecek motoru çalıştıracak kadar.

Kafaları yiyecem elektriksiz hiçbir şey olmuyor.

 
en yakın yerleşim yeri nerede? güneş enerjisiyle kamp alanı çok zor. 50k gibi rakamlara istediğiniz büyüklükte solar sistem kuramazsınız.


  • Tears of Devil  (02.05.18 18:09:11) 
hocam
maliyet yüksek
elektrik olan yerde şebeke varsa
uzun bir kablo ile kullanın parasını ödeyin
solar panel daha ekonomik olur elektrikten öyle söyleyeyim
  • kingcyrax  (02.05.18 18:23:40) 
devlet'ten kastınız nedir?
bulunduğunuz bölgede ki edaş müdürlüğüne dilekçe ile başvurun,ada-parsel-adres bilgisini öğrenin,kamp işletmeye yönelik belediye,valilik ve orman müdürlüğünden aldığınız izinler varsa onları da dilekçenin ekine koyun,enerji alınabilecek noktaları ve maliyetini işin olup olmayacağını,olursa hangi prosedürler izlenecek onlar söylerler.

  • sealth  (02.05.18 21:15:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.