[]

Yine bir şengen sorusu

Merhabalar,

Schengen’e başvuruda yaklaşık 150 kez sorulmuş bir soruyu soracağım. Belki ülke özelinde tecrübesi olan olmuştur diye.

2 gün Budapeşte, 3 gün Viyana, 2 gün Prag şeklinde bir planım var. İlk giriş yapacağım ülke oalcağı için Macaristan’dan başvuracaktım ama bu adamlar bana hop hemşerim, sen Viyanada daha cok kalacaksın, ya git ordan başvur ya da bizde daha cok rezervasyon göster, ilk burdan giriş yapmanın bir önemi yok, derler mi?

Macar’dan mı Avusturya’dan mı başvurmalıyım? Avusturya’dan başvursam snraki başvurularımda Avusturya’da daha çok kaldığımı nasıl kanıtlayacağım ki? Zira pasaportumda Avusturya damgası olmayacak.

 
avusturya diyorum. zaten iliskilerimiz iyi degil ve bize killar. eger macar vizesiyle gecmeye kalkarsan killik yapabilirler.


  • mayeskuel  (02.05.18 15:29:08) 
ben avusturya vizesi alırken VFS'deki arkadaşlar uzun kalacağın yerin vizesine başvurman gerek, aksini kabul etmiyoruz demişti. FYI


  • ampirikukumil  (02.05.18 15:38:33) 
macaristan ab den çıkması konu alan bir ülke. hatta burdan şengen alırsan bir kaç ab ülkesi kendilerinden vize alırken sıkıntı çıkarıyor. en mantıklısı avusturyadan almak.

örneğin kıbrısa girişte pasaportunuza kıbrıs mührü vurdurursanız yunanistan vizesi başvurusunda sıkıntı olabiliyor.
  • mikahakkinen  (02.05.18 15:53:31) 
ilk giriş macardan oalcağı için kapıda "macar vizen yok" veya sonraki başvurularımda "vize aldığın ülkeden/ülkeye girmemişsin" şeklinde bir beyanla ugrasmak istemediğim için macardan almayı düşünmüştüm. öte yandan avusturya seyahat günü kadar vermesiyle de meşhur :( pf.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (02.05.18 16:12:35) 
Schengen kurallarına göre en uzun süre kalacağın ülkeden başvuru yapmak zorundasın. Aksi takdirde başvurun işleme alınmaz. Eğer her ülkede eşit konaklayacaksan ilk giriş ülkene gidersin. Bu durumda en çok Avusturya'da konaklayacağın için Avusturya üzerinden başvuru yapacaksın. Pasaport kontrolünde neden Macaristan vizesi almadın şeklinde bir soruyla karşılaşırsan Viyana'da daha uzun süre kalacağım için vizemi oradan aldım dersen hiçbir şey demezler. Kural bu çünkü.


  • dijalli  (02.05.18 16:52:27) 
uun kalacağın ülkeden başvuracaksın


  • oscar  (02.05.18 17:05:36) 
ya saf gibi bütün itenary'i önlerine koyarsan şengen kurallarına göre evet en fazla kalacağın ülkeden alman lazım. bunun yerine mutlaka giriş yapacağın ve en kolay olan ülkeden almanı öneririm. artık bileti ve rezervasyonları ayarlarsın.
sonra da diğer ülkelere giriş yaparsın kimse neden geldin kardeşim demez.
burada püf şu italya'dan aldıysan o dönemde italya'ya girmezsen sorun yok. ama bir sonraki dönemde hayırdır kardeş derler zorlarlar seni. alman polisinin 1 hafta vizesi kalan birine neden italya'ya gitmedin bakayım diye ülkeye sokmak istememesini bile gördü bu gözler. o yüzden vize talep ettiğin ülkeye girmekte fayda var.
  • ozdek  (02.05.18 17:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.