[]

youtube para kazanma

bu kadar para dönüyor mu ya? sürekli bebelere yönelik kanallar var. manyak kazanıyorlar sanırım. hepsi villaya yerleşiyor akslşdkaşda.

www.youtube.com

şu tarz bir şey aklımı çok çeliyor. kimse de tanımaz hem. ses ve görüntü kullanmadan bir şey yapılabilinir bence. belki yurtdışındaki bebeler izler. manyak para dönüyor bu işte. sinemayla ilgiliyim video çekim, kurgu vs. biliyorum. izlenme başına ne kadar ödüyor youtube ama? sanırım uzunluğa vs. göre değişiyor. üretmek sıkıntı değil de o akışa girmek zor sanırım.

salih reyiz villa aldı mesela.

www.youtube.com

yüzlerce kanal var.

www.youtube.com

www.youtube.com

 
para para para...

para kazanma amacina saygi duyuyorum. hedef kitleni cok iyi taniyip, onlarin ilgisini cekebilcek turden videolar cekersen para kazanirsin bu isten, hatta sen de muhtemelen bir villa alirsin. sonra da kanali sil, uruguay'a tasin.
  • tomcruise  (02.05.18 13:34:40) 
ajskldad amacımı tam olarak özetlemişsin. :D niye kötü mü bu? bana kalsa farklı içerikler üretirim ama kimse izlemez. çok istemiyorum. villa olmasa da olur. ufak bir birikim yapıp silerim. ama dehşet para dönüyor.


  • black mamba  (02.05.18 13:38:34) 
Benim dandik bir youtube kanalım vardı 2010'da falan video paylaşmak bu kadar kolay değilken akrabalarım görsün diye video falan yüklüyordum yurtdışından. Almanya'da bir trenin iç kabinini çektiğim 5-6 dakikalık bir videom vardı. 2010'da yüklediğim video Youtube'un 2018'deki "abone sayınız azsa artık para alamazsınız" güncellemesine kadar aylık 15-20 lira getiriyordu. Tek videodan bahsediyorum ve toplam izlenme sayısı 30 bin falandı.

Gerisini sen düşün.
  • roket adam  (02.05.18 13:59:35) 
çok izlenmesi olanlar tahminen dolgun maaşlı bir iş kadar para kazanıyor. ama asıl olarak reklam ve işbirliklerinden voleyi vuruyor. amerika'da ise sadece youtube üzerinden bile voleyi vuracak seviyede. dışardan gelen reklam ve işbirliklerini saymıyorum bile.


  • Neill  (02.05.18 14:35:31) 
sadece izlenme bile iyi kazandırıyor sanırım. orkun mesela her videoya sponsor almıyor. 40 yılda 1 anca. genelde izlenmelerden kazanıyor ki eleman 7 kişi çalışırıyormuş. haftada 2-3 milyon izleniyor. salih reis günde 1 milyon falan izleniyor.

şu video sabah yüklendiğinde 10 bindeydi 140 bin olmuş. www.youtube.com

bunları üretmek zor değil ama o akışa girmek zor sanırım.

bir de şu tarz kanallar var. her gün 20-30k izlenmesine rağmen sürekli video yüklüyorlar. demek ki kazanıyorlar.

www.youtube.com

www.youtube.com
  • black mamba  (02.05.18 14:42:02) 
yine de bir zorluğu var sanırım. üretim de kolay olduğu için liseli ergenler canavar gibi saldırıyor. hepsi bir şeyler deniyor.


  • black mamba  (02.05.18 14:43:50) 
gozunde canlandirman icin diyorum...

şöyle bir kalabalik dusun: i.pinimg.com

hepsi senin fikrini hayata gecirmeye calisiyor. sen ortadakilerden birisin.

hepsinin goremedigi bir seyi yapman ve sansli olman gerekiyor ki dedigin yerlere gelesin. imkansiz degil tabii ki yapan yapiyor, ama git piyango al ayni sey tutma ihtimali olarak.
  • robokot  (02.05.18 15:48:56) 
tabii ki zor ama piyango gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum. sonuçta o kalabalık her işte var. amacım milyonlarca izlenme değil zaten.


  • black mamba  (02.05.18 17:08:28) 
oku bakalım... Mor İnek - Seth Godin.


  • sensible soccer  (02.05.18 17:25:05) 
o kalabalik her iste yok, icine girmesi youtube kadar basit islerde var sadece. her ise giris youtube kadar kolay degil cunku, bir cep telefonu kamerasi + internet baglantisi olan herkesin bir youtube kanali olabilir. her is dedigin islerin cogunda "barrier to entry" yani girise engel teskil eden bir filtre var. bu kapital olabilir, baglantilar olabilir, isin kendisini bilme / bilmeme olabilir. bununla bile beraber kurulan islerin tamamina yakini bir kac senede batiyor zaten basarili surdurulebilir bir is kurmak kolay degil.

piyanogo benzetmesi de yanlis degil. piyango kazanma ihtimalin 1 milyonda bir (6 rakam var). Youtube kanali uzerinden gecinebilecek ve uzeri gelir etmek isteyen ve bunun icin calisan kisiler ile bunu becerebilen kisilerin orani piyangodan gercekten daha dusuk.
  • robokot  (02.05.18 17:48:46) 
piyango kazanma ihtimali bir milyonda 1 değil. 10 milyonda 1'dir. Konuya isviçreli bilim adamları mantığında yaklaşılırlarsa youtube projesi tutma ihtimali piyango referans alınarak yorumlanabilir. Milyon tane metodoloji sayılabilir bilimsel veri gösterilerek fakat adamın yapmak istediği sadece koltuğunun başında aksiyon alıp video üretmek :D milyon dolarlar yatırım yapmıyorsun dostum, dene,yap,eforunu harca ve sonuca göre değerlendir. atla deve değil bu işlere girmek.


  • kozm  (04.08.18 17:18:38) 
gecen gun otobusteydim, bir baba ve iki tane 3 ila 6-7 yaslarinda cocuguyla beraberdi. cocuklar zirlamaya basladi, babasi da telefonu cocuklarin eline verdi sussunlar diye. cocuklar da youtube'da link verdigin turden videolar acip izlediler. kulaklik bile takmamislardi. kulaklik takmalarini soyleyecektim sonra cocuktur bunlar dedim ve ayrica youtube'un gurultusu zirlamalarinin gurultusunden iyidir deyip sesimi cikarmadim.

sen de yapmalisin bu kanalardan bir tane. millet cocuk sussun diye veriyor cocugun eline telefon, tablet.. izlenirsin. para da kazanirsin.
yeni nesil biraz degisik gelecek bence. bakip gorecegiz artik. daha bilincli ailelere diyorum. keske anne babalar tablet veya telefonun bir oyuncak olmadigini bilseler... youtube'da onerilenler kismindan enes batur'a oradan da o turden kanallara kaydiriliyor cocukcagiz. neyse, kendimi uzmeyeyim.. buyuk bir bombardiman bu internet.
  • BlackRock  (04.08.18 17:29:35) 
kozm, milli piyango'da 6 rakam var yani 0 0 0 0 0 0 ile 9 9 9 9 9 9 arasinda tek sayi buyuk ikramiye. milyonda bir olmuyor mu?

BlackRock, dedigin cocuklara yonelik kanallardan onbinlerce var, ve getiri potansiyelleri cok kısıtlı cunku cocuklar bilerek reklama tiklamiyorlar. iceriginin uzerindeki reklami bir yetiskinin gorecegi bir icerik olmasi gerekiyor bir yerde.
  • robokot  (04.08.18 23:42:45) 
milli piyangoda 7 rakam var. 6 değil.


  • kozm  (06.08.18 10:35:12) 
piyango olayı denk bir benzetme değil bence. burası bir medya alanı. bir tv programının tutmasıyla benzer bir durum var. mesela danla bilic ilk çıktığında dikkatimi çektmişti. çıkar çıkmaz patladı. iyi bir projeydi çünkü. insanlarda karşılığını buldu. bir tv programı nasıl hazırlanıyorsa youtube'a da aynı şekilde yaklaşılırsa sonuç alınır.

benzer bir kanal açtım. gerçekten zaman alan bir iş. emek vermek gerekiyor. hem göründüğü kadar zor değil, hem göründüğü kadar kolay değil.
  • black mamba  (07.08.18 13:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.