[]

Biri bizi mi koparıyor ?

Herkese merhaba. 3. defa başıma geldiği için soruyorum. Geçenlerde Türkiye'nin en büyük hazır giyim firmalarından birinde farklı zamanlarda 3 defa alışveriş yaptım ve yaptığım her alışverişte pos cihazı ile ilk çekim pos makinesinden red verdi. İkinci çekimde ise onayladı. Bu arada hesap kartı ile yaptım alışverişleri. Mobil bankacılıktan baktığımda ise iki işlemin de gerçekleştiğini yani iki defa para çekildiğini gördüm. Kasadaki görevliye sorduğumda bazen oluyor yakında iade olur dedi ve dediği gibi de oldu ancak yaklaşık 1 saat sonra felan iade oldu.

Şimdi para iade oldu ancak şöyle bir durum ortaya çıkıyor. O alışverişten sonra benim hemen para çekmem gerekse ve sadece o kadar param kaldıysa çekemiyecem. Acaba diyorum bize red diye gösterip bizim para ile iznimiz olmadan bir şekilde para işletiliyor sonra da iade mi ediliyor. Bu tip birşey başına gelen var mı ?

Bu arada aynı kartla başka firmalarda herhangi bir sorun yaşamadım

 
1 saatle para işletilmez. çünkü pos sahibi firmaların/dükkanların bankalarla pos anlaşmaları vardır. örneğin bir firma postan çekilen paranın hemen hesabına geçmesini ister ama ona göre banka komisyon alır. kimisi 1 ay sonra hesabımıza geçse de olur der, onun komisyonu daha düşük olur. muhtemelen sıkıntı o firmanın posundan kaynaklanıyordur.


  • silah taciri  (02.05.18 10:58:59 ~ 10:59:26) 
yaşadığınız olay yalnızca bu firmanın pos ayarlarıyla ilgili bir sorun yaşadığını gösterir


  • alaimisema  (02.05.18 11:51:16) 
ilk önce kart kopyalama düzeneği sandım (eksiduyu.ru).

muhtemelen posun bağlantı sorunu var. pos işlemi göndermiştir, banka sunucusu işlemi onaylamıştır ancak cevap posa ulaşamadan pos zaman aşımı vermiştir. ancak bu durumda posun ters işlem (reversal) gönderip onay almadan yeni işleme izin vermemesi lazım. bu durumda ya banka sunucu ters işlemi onayladı ancak iade işlemi daha sonra gerçekleşti ya da ikinci işlem başka bir postan yapıldı.
  • inheritance  (02.05.18 12:22:40) 
bu dediğim olaylar da farklı günlerde oldu, mağaza da ciddi bir firma. hani şu uygulama ile parcık fln veren yer. dediğiniz gibi mağazanın pos cihazında bir problem var herhalde. bu arada işlem aynı pos cihazından yapıldı. yine de insanı zor durumda bırakabilir bu olay.


  • sutu seven kamyoncu  (02.05.18 23:41:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.