[]

Yaptığınız hobi/spor ve harcamalarınız

1- hangi hobi faaliyetini ya da sporu yapıyorsunuz?
2- Harcamalarınız ne düzeyde oluyor?
3- yaptığınız spor ya da hobi için maksimum ne kadar harcadınız/harcıyorsunuz?
4- bu bende mi oluyor sadece bilmiyorum da, yaptığınız harcamalara bakıp sorgulamalara giriyor musunuz? O kadar hakkını veremediğini düşünüp ya da toplumun ekonomik yapısını görüp vs.
5- Ne kadar zamandır yapıyorsunuz? Soğuduğunuz oluyor mu?

 
1) düz insan hobilerim var. öyle ekstrem ya da aşırı ilginç şeyler yapmıyorum. keşke değişik hobilerim olsaymış dedim yazarken. sporumu bile evde yapıyorum, çok sıkılırsam dışarı çıkıp yürürüm. müzik dinlemek, dizi/film izlemek, bilgisayar oyunu oynamak, kitap okumak gibi hobilerim var. dönemsel olarak artıp azalır bunlar.

2) netflix, spotify, steam harcamaları gibi mi? öyleyse indirime düşmedikçe steam'den oyun almam pek. film dvd'si ve müzik cd'si koleksiyonları yapmaya çalışıyorum, onları da bit pazarından veya gittigidiyor'dan hallediyorum.

3) günümün %80'i diyebilirim. kalan %20 ihtiyaçlar. çalıştığım dönemler uyku hepsinin önüne geçmişti. tüm günüm boş geçtiği için spor, oyun, kitap, dizi/film ve müzik kombinasyonuyla günü kapatıyorum.

4) pikap alıp plak koleksiyonu yapmak istiyorum, daha fazla kitap ve dvd almak istiyorum, alamıyorum ahdjdjf

5) dönem dönem kitap okumam, spora da bir dönem başlar bir dönem bırakırım. dizi ve filmler her zaman hayatımdadır. asla soğumam.
  • nice tnetennba  (02.05.18 02:47:54 ~ 02:48:23) 
Mesela bisiklet harcamaları. Yeni ayakkabı yeni forma ya da tekraren bisikleti update etmek gibi filan. Dediğiniz hiç aklıma gelmemişti gerçi ama o da olabilir neden olmasın :)


  • hede hodo  (02.05.18 02:55:31) 
plak ve saat koleksiyonu yapmak istiyorum. ikisi de pahali hobiler. bakalim insallah olur.


  • baldur2  (02.05.18 02:58:17) 
Tenis, basketbol, futbol, voleybol hepsini oynarim. Bagajda toplari var.

Bi bucuk saat yetiyor. Birini bulmak zor oluyor o yuzden daha baslayamadim.
  • imelih  (02.05.18 03:39:44) 
1) spor salonuna gidip ağırlık kaldırıyorum ve bir stüdyoda dans ediyorum (swing dans)

2) spor salonuna aylık 80 euro, dans stüdyosuna 50 euro veriyorum.

3) dansa yeni başladım sayılır, salon için türkiye'deyken 250 lira civarı veriyordum. İkisi de maksimumda şu an.

4) hayır çünkü "yapıyorsam en iyisi olmalı" hırslarına girmeden, yalnızca keyif almam sebebiyle uğraşıyorum. sporda yahut hobilerimde uzmanlık benim için memnuniyet kıstası değil. sosyo-ekonomik eşitsizliklerden doğan farklılıklar ise hayatın her alanında mevcut. elinizdeki paranın bir kısmını bu duruma çözüm getirebilecek herhangi bir yöntem uğruna harcamıyorsanız bu paranın bankada durmasının yahut hobileriniz yerine bir başka gidere kaynak olmasının duruma faydası yok.

5) dansı 6 aydır ediyorum, salona 4-5 senedir gidiyorum. danstan hiç sıkılmadım, pek keyifli. salona yoğun dönemlerimde gidemediğim oldu fakat sebebi yine soğumam değildi, o anki önceliklerle bağlantılıydı.
  • tejeve  (02.05.18 03:39:47) 
1) yol bisikleti
2-3) her ay minimum 2k gidiyor
4) hayır, sonunu düşünen kahraman olamaz.
5)16 yıldır, ama bu her ay min 2k harcama olayı son 6 7 yıldır var. Soğumuyorum.
  • Tears of Devil  (02.05.18 07:56:41) 
Koşuyorum, TSM korosundayım ve her perşembe aksatmadan SENFONİ konserlerine katılıyorum. Koşmak için çok bütçeye gerek yok. Eskiden beri hep spor yaptığım için kıyafete çok para harcamıyorum diyebilirim. Yine de ara ara parça parça şeyler aldığım oluyor. Yarışlara katılınca yarış ücreti-yol-konaklama falan bunlar da fazla sayılmaz.

TSM korosu ücretli değil. Sadece çalışmalara zaman ayırıyorsun. Bir de konser için kıyafet-saç-makyaj için para ödüyorum o da çok değil bu yıl 350 tl gibi bişey tuttu.

Senfoni konserleri bedava. Bedava derken sponsorlardan biri bizim şirket olduğundan yani yoksa bedava değil tabii ki.
  • naksidil  (02.05.18 08:37:00) 
fitness ve weightlifting yapıyorum, nadiren koşuyorum. Eskiden bir koşu grubundaydım, taşınınca bıraktım. Hobi olarak ne yapıyorum tam emin değilim, resim çizmek olabilir, en düzenli yaptığım o var.

Spor salonu ve özel hocaya ayda 1500 lira civarı harcıyorum. Resim malzemeleri uzun dayandığı için belki yılda bir harcamam oluyordur, yeni defter, kalem seti, brush pen gibi şeyler... Giysiye para harcamıyorum yıllar içinde ala ala çok birikti zira.

Yakın zamanda öyle bir sorgulamaya girdim, hocaya ve salona para harcamasam yılda 10bin liradan fazla elime kalır diye düşündüm ama yani, başka da bir şey yapmıyorum kendime. O zaman niye çalışıyoruz, diye cevapladım kendi sorumu.

4 senedir düzenli egzersiz yapıyorum, 3 senedir hocayla çalışıyorum.
  • sopiro  (02.05.18 08:51:54) 
Hobilerim

- Kutu Oyunları
- Maasaüstü Rol Yapma Oyunları
- Maket Model
- Masaüstü Savaş Oyunları

Tabi bir anda hepsine birden vakit olmadığı için dönemsel olarak bazılarının yoğunluğunu arttırıp, bazılarını azaltıyorum. Yurdum şartlarında pahalı hobiler (kur yüzünden) oldukları için harcamalarıma çok dikkat ediyorum ve aylık 400-500 TLyi geçmemeye çalışıyorum. Kullanmadığım eski oyun ve kitapları 2. elde satarak biraz daha finansman elde ediyorum. Tassarruf ve yatırım konusunda çok takıntılı bir insanım, robotların ve algoritmaların bizi işimizden edeceği bir geleceğe para biriktirerek hazırlanıyorum.

Öteki taraftan hobilerimden tanıdığım arkadaşlarımın bazıları ayda 2000-3000 civarı gömebiliyorlar. Onlara daha dikkatli olmaları konusunda tavsiyede bulunuyorum.
  • cleric  (02.05.18 09:22:48) 
1- Guncel olarak RC scale model ucak yapiyorum, dagcilikla ilgilendim, capoeira dersi aldim bir ara, bir sure de Forro (dans) dersi aldim. Amator fotografcilik da yapiyorum, birazcik da muzikle ilgilendim zamaninda.
2- Ilk modelim, 1700tl harcadim su an calistigim ucaga. Dagcilik icin ne kadar harcadim bilmiyorum ama alidigim ekipmanlar (dagcicantasi, ust seviye uyku tulumu, bot, kask vs.) 6000-7000tl civari tutari var.
3- Hobisine gore degisir ekonomik sinirlarim dahilinde.
4 - Sorguladigim olur tabii ama pisman olmam. Ot gibi yasamayi sevmiyorum. Dagcilik icin senin gibi dusundum mesela. Bir suru ekipman aldim ve bir kenarda yatiyor hepsi, devam etmedim dagciliga. Ama keske almasaydim bunlari demem, canim istedigi icin aldim cunku. Fotograf makinesini de artik cok daha az kullaniyorum ama parasina degdi mesela.
5 - Evet, eninde sonunda hepsinden sogurum. Daha oncekilerden sogudum, aklima gelmeyen buraya yazmadigim hobiler ugraslar da dahil. Hicbir hobiyi ve ugrasi omur boyu devam ettirmeyi planlamiyorum zaten. Hayat kisa, olabildigince cok seye bulasmam lazim. Zamanimiz sinirli. Bir ugrasi omur boyu devam ettirirsem baska seylere zaman bulamam, tadini aldigim noktada birakmam lazim ki zaten bir noktada doyuyor ve soguyorum.
  • stavro  (02.05.18 09:44:28 ~ 10:26:48) 
1) Haftada bir pilatese gidiyorum.
2) Verdigim para cok degil aslinda. Ayda 20 Euro.
3) Bisiklet almistim 400 Euro'ya. Pisman degilim, cok kullanamadim cünkü zamanim olmuyor. Ama Agustos'tan sonra pilatesi birakinca vaktim olacak kullanmak icin.
4) Birseyi almadan önce epey arastiririm. O yüzden ödedigim meblag genelde hak ettigi ücret oluyor.
5) Pilatesi bir senedir yapiyorum, memnunum.
  • chitosan  (02.05.18 11:05:01) 
1- Resim, akordeon, trekking.
2- 500 tl falandır ortalama.
3- Maksimum 1500 küsür harcamışımdır, onda da yeni akordeon almıştım çünkü.
4- Yoo sorgulamıyorum, çünkü beni mutlu ediyor.
5- Resmi ve trekkingi yıllardır yapıyorum, akordeonu yaklaşık 1 senedir. Arada soğuyorum tabii, ara verdiğim oluyor ama çok uzun sürmüyor bu aralar.
  • i m cool with that  (02.05.18 11:19:31) 
on beş yılı aşkın süredir çizim yapıyorum ve 90'lı yıllara ait eşya koleksiyoneriyim. hiç soğumadım. harcadığım para ayda 15 lira civarıdır.


  • heidi'nin dedesi  (02.05.18 11:22:13) 
1) Yıllardır spor yaparım. Hobi, uğraş vs. gibi şeylerin büyük kısmını bu oluşturmakta.
2) Yıprandıkça ya da ihtiyaç duyduğumda ekipman alırım. Bu, senede 1-2 defa iken supplement vs. ise ortalama 3 ayda bir tedariklerim. O zaman biraz sarsıyor beni (döviz kurları sağolsun). Spor salonu ücreti var tabii ilaveten. Ha bir de ara sıra ufak tefek teknolojik ıvır zıvırlar alırım malum siteden. Bunlar da eskiden uygundu ama artık zorlamaya başladı (kurlar yine).
3) Değişiyor. Her 3 ayda bir sağlam giriyor mesela. O giren miktar da döviz kuruna göre değişiyor her seferinde (tabii artan bir şekilde).
4) Spor için sorgulayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zamanında sorguladım ve kafam rahat. Arada aldığım ufak tevek teknolojik ıvır zıvırları sorguluyorum bu sıralar mecburiyetten ötürü.
5) Spor 5 sene falan sanırım. Tabii ki arada soğuduğum oluyor ama disiplin burada devreye giriyor. Zorunlu sebepler dışında (sakatlık vb.) bu süre zarfında ara verdiğim toplamda 2-3 ay falandır en fazla. Ivır zıvır işini de son 2 senedir falan yapıyorum. Soğumuyorum ama mevcut döviz kurları, piyasa şartları falan derken bir durulmak lazım diye düşünüyorum.
  • skooma  (02.05.18 11:35:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.