[]

Garsonla esnafla lan diye konuşan amcalarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Şimdi ben garsona kibarlıktan ölüyorum. Pazarlık yaparken de kibarlığı kullanmaya çalılıyorum. Özellikle 50 60 yaş göbekli amcalar “lan yaparsın sen bi güzellik” tarzı konuşuyorlar. Esnaf olan varsa hoşlanıyor musunuz yani kendinizle lanlı lunlu konuşulmasından? Asıl yapılması gereken bu mu?




 
Duzenli musteridir o


  • baldur2  (02.05.18 01:20:53) 
Yok direkt ilk girişte lan çeken çok


  • stratejisizsiniz  (02.05.18 01:27:39) 
o tip adamlar oğluyla arkadaşıyla eşiyle kızıyla falan da öyle konuşuyor. iyidir kötüdür diyemem de; sen de garsonlara böyle davranıp da yakınlarına karşı odunlaşıyo değilsindir; öyle bir şey işte.


  • dafaisss  (02.05.18 01:43:26) 
Bazı ihtiyar tipler samimiyetten yapıyor onu. Hepsine yakışmıyor tabii. Misal, oğlu yaşındaki bir garsona bunu diyorsa 'kereta'nın daha kaba bir şekli olarak olarak düşünmüşümdür hep.

Bir de "lan" tek başında bir şey ifade etmiyor. Onun önüne ve arkasına sıraladığı sözcükler, hal ve hareketleri, yüz ifadesi hatta ses tonunu da göz önüne alarak bütün bir değerlendirme yapmak lazım.

Bir örnek vereyim:

Doğu şehirlerinden birinde, üstü başı dökülen yaşlı bir amca hızlı hızlı bi yere yetişmeye çalışıyordu, başı eğik düşünceli bir yandan da. Belli ki bir derdi var. Gençten bir çocuk (muhtemelen şehrin yabancısı bir üni öğrencisi) adama yaklaşıp adliye'nin yerini sordu. Amca da "lan bi siktir git. sikerim seni de adliye'yi de sabah sabah" deyip yürümeye devam etti. Çocuk önce bi afalladı ama sonra gülmeye başladı. Çocuk amcanın halini bir bütün olarak değerlendirdiği için bozulmadı sanırım.

Ben hep kibar davranırım. Yaşım 34. En samimi arkadaşlarıma bile küfür etmem. Eğer tepki vermem gerekiyorsa kaşlarımı çatarak belki biraz sesimi yükselterek konuşurum en fazla.
  • amortisman  (02.05.18 01:55:46) 
Yaşlılar için kulak ardı edilebilir, kötü bir niyetle kullanmıyorlar o kelimeyi çünkü.


  • John Bloor  (02.05.18 12:34:55) 
iç Anadoluludur


  • dakota  (02.05.18 13:15:20) 
Samimiyetten yapiyordur +1


  • stavro  (02.05.18 13:17:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.