[]

Çekici - Kamyon sorusu

selam, nakliye işine girme kararı aldım ve başlangıç olarak 110.000TL civarına çekici almakla başlayacağım. 20-30 ton arası yük çekebilecek bir çekici olması lazım. min 400 beygir, düz yakıt pompalı olması ilk arananlardan.

bu işlerde km ne kadar önemlidir? 700bin km ne kadar ciddi bir rakamdır? marka, model tavsiyesi bekliyorum.


 
bu tür iş yapacağım diyenlere ilk sorum hep işi biliyor musun oluyor ? umut kırmak istemem ama bilmediği işi yapanların % 99 batıyor.

size tavsiyem daha bu basit sorunun cevabını bilmiyorsanız bu işe sakın sakın girmeyin.
ilk başınıza geleceği söyleyim; şöför tutacaksınız şöför işi bilmediğinizi anlayacak ilk fırsatta lastikleriniiz satacsk. saflığınıza göre ya patladı diyecek ya da siiz çok saf görüp onu bile söylemeyecek. daga mazot hilelerine girmiyorum bile işin.
  • oscar  (02.05.18 01:04:43) 
Abi aksam aksam neden boyle bir karar aldin,fazla truck simulatorden mi ,yoksa cocukluktan beri gelen tir tutkusu mu:)

ilk olarak su bilgi lazim,bu cekici ne is yapacak,alip bunu bir fabrikaya baglayip fabrika-liman,fabrika-musteri mi calistiracaksin yoksa uluslararasi mi calisacak!kisaca hangi mesafelerde ve surelerde calisacak?

700000 km ortalama 6-8 yasinda bir uluslararasi aracin yapacagi km dir.bu km duzgun bakimlarla uzun yolda yapilmissa hic problem olmaz ama eger santiyeden cikma bir cekici almissaniz o km de muhtemelen surunen bir cekici olacaktir..ortalama cekicinin km leridir bunlar,uluslararasi omurleri milyondan sonra genelde biter ve kisa mesafelere gecerler.tamamen kullanimlarla alakali durumlar kisacasi.benim hali hazirda elimde olan iki magnum 1,5 milyon km lerde hala italya-ingiltere arasi kosmaya devam ediyorlar.

400 beygir genelde dusuk agirlik islerde calisacak araclar icindir,int.araclarda benim tercihim min.460 beygir ve ustu,mumkunse 500 beygir araclar olsun.yakit ekonomisi acisindan bu onemli.chip tuningle 550 beygir yaptigimiz man larla ciddi yakit farki yakaladik ortalama 4-6 litreler geriye geldi araclar.

turbo probleminden dolayi fiyatlari geride kalan iveco lar vardir.ben bu araclarida seviyorum.alirken cok ekonomikler,yapacagi arizaninda farkindasiniz ve tamiri uygun fiyata mumkun.yapildiktan sonra 3-4 yil cok verimli calisiyor bu arkadaslar.

Bu yazdiklarim genel opsiyonlarin disindaki araclar.sizin onunuze gelecek olanlar,renault premium,daf xf serisi birde mercedesler.
Premiumlari sofor sevmez kabini dardir,sofore sorarsan daf ister.mercedesler parca olarak digerlerinden ucuzdur ama bizde ikincielleri genelde santiyeden gelme.

senin elin renault premium alir.
  • duptıs  (02.05.18 01:23:03) 
Oscar in dediklerinde haklilik payi olabilir ama ben katilmiyorum.buraya hangi isi yazilsa hemen cesaret kirici bu tarz sozler geliyor.kimse hic bir isi genetik olarak edinmiyor,herkes bir yerden baslayacak,duse kalka ogrenecek.her surucuyude hirsiz yerine koymak yanlis.adam lastigini olcer,gitti dondu yakitini olcer,gpsten her yerden takip eder.sofor isterse o cekiciye sen yaninda otursan 40 litre yaktirir ama karsilikli diyaloglar bunlar.

Ben ilk cekiciyi aldigimda kapi kolunun nerede oldugunu bilmiyordum.
  • duptıs  (02.05.18 02:05:47) 
dupts sana katılıyorum. ben % 99 batıyor demiştim işte o % 1 sensin =) çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapamazsın.

ha şu var paran vardır akıl satın alırsın tıkır tıkır işletirsin. adam hastane açıyor ama doktor mu değilm ama para var sistemini kuruyor yöneticilerini alıyor, zarar etse de sabrediyor sineye çekiyor destekliyor tutturuyor.


ama 110 bin tl paran varsa ve bu tek kurşunun ise, bunun hepsini hiç bilmediğin bir işe yatırmak ne kadar mantıklı ? 500 bin tl olur ilk gider 110 bir çekici alırsın zarar etsen de desteklersin kazık yiye yiye işi öğrenirsin. işte o kazık yiye yiye ayakta kalabilecek misin ?
  • oscar  (02.05.18 04:26:10) 
+1 oscar bu işler öle başlıyorum demekle biraz zor. sanayide büyümüş olmak ve tamirci çevrenin olması önemli. gecesi gündüzü olmayan bir iş. ha geçmişte tecrübe varsa güzel iş iyi para kazandırır.


  • mikahakkinen  (02.05.18 10:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.