[]

kredi hesaplama (beynim yandı)

gece gece beynim yandı ben mi bir şeyi atlıyorum kafa basmadı herhalde:)
örnek verelim,

60 bin ytl kredi çektiğimizi farzedelim, devlet bankalarında faiz oranı 1,32 olan var. faiz oranımız 1.32 olsun. 4 yıllığına çekerse taksiti 1795 tl oluyor, toplam geri ödemesi 86000 yuvarlak hesap.

aynı parayı aldığımız gibi faize koysak %13 ten... 60 bin tl nin aylık faizi 544 tl, bileşik faiz hesabını da geçtim, direk basit faizden gidelim, 48 ayda toplam vereceği faiz 26000 tl... yani alıp ödediğin miktar aynı.

bu nasıl oluyor, sonuçta krediyi çektiğimiz faiz 1,32 ve 12 ile çarpsan 15.84 falan ediyor, hatta kredi hesapldığım yerde yıllık maliyet oranı %21 falan yazıyor. yani kredi çekip kenara koysan kar bile edeceksin...

ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba? :)

 
krediyi 1795 ödeyeceksin. elinde 544 var. aradaki fark bu. 4 senedeki farki hesaplarsın sanırım.


  • helenart  (01.05.18 21:57:27) 
Şu faiz işlerinden ben de çok anlamam da sorunda yanıt verebileceğim yer kredi çekip kenara koysan kar edemeyeceğin.

60000 tl çektiğin takdirde bir ayın sonunda 544 faiz geliri elde ederken 1795 kredinin ilk taksini ödeyeceksin. Ana paran azaldığı için de yavaş yavaş 500 400 getirmeye başlayacak aylık ancak taksidin hep 1795.
  • senolll  (02.05.18 01:24:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.