[]

kan grubuna göre beslenme?

inanıyo musunuz? (linkten kontrol edebilirsiniz kendinizinkini de..)

hep kırmızı mercimek yedikten sonra midem bulanmıştır, susam ve susamdan yapılan tahinden nefret ettim, tavuğu sevememe rağmen o da çoğunlukla midemi bulandırır, nohut kesinlikle en sevmediğim yemek..

en çok sevdiğim şey ise süt ürünleri; başta yoğurt ve beyaz peynir. yedikten sonra dünyanın en mutlu insanı oluyorum (dopamin salgılatıyormuş bunun da etkisi olabilir)

bugün tesadüfen karşıma çıkan B grubu beslenme disiplinine baktığımda tam olarak yazdığım şeyleri karşıladığını fark ettim. tesadüf mü, sizde durumlar nedir?

www.sadehayat.com

 
Açıkçası bana biraz saçma geldi. A kan grubuyum listeye baktım. Hindi ve tavuk eti disinda tüm etler bana zararlıymış. Ne yiyeceğim o zaman? Hadi eti geçtim şunlar benim için elzem şeyler ki hepsi zararlıymış.

Her et (tavuk ve hindi hariç), inek sütü, tereyağı ve herhangi sıvı yağ, patates, pul biber, domates, domates salçası, siyah çay,
mandalina, portakal ve suyu, maden suyu

Sonuç olarak 24 senedir yukarıda zararlı diye geçen şeyleri yiyorum şimdiye kadar bunlardan kaynaklı bir sağlık problemim olmadı.
  • Amaranta ursula  (01.05.18 21:12:06) 
böyle bir durum var zaten testleri de var
örneğin pinner test

ben listeyi kendime çok uygun görmedim ama daha doğrusu bu beni rahasız ediyor dediğim bir liste değil sanırım AB grubu olmam nedeniyle.
  • neo  (01.05.18 21:13:33) 
Tesadüf bence, ben ta kaç sene öncesinin 750 lirasını verip besin intölerans testi yaptırdım ve B grubuyum, besin intölerans testi sonuçları ve bu sitedeki sonuçların alakası yok (gerçi besin intölerans testi de yalan geliyor bana).


  • marla is in my head  (01.05.18 21:37:29) 
Boyle bir sey yok, tamamen uydurma. Inanip inanmama meselesi de degil, bilimsel olarak yanlislanmis bir sey.

academic.oup.com
www.ncbi.nlm.nih.gov
  • evrim halkasi  (01.05.18 21:47:50) 
duyuru ahalisi böyle şeylere pek inanmıyor. birçoğu modern tıp savunucusu. sade hayat grubundan kişilerle konuştum. onlar da modern tıbbı reddediyorlar. söylediklerinin birçoğu aklıma hiç yatmadı. kan grubu beslenmesi de pek alıma yatmıyor. belki çok hasta olunca mecbur dener insan. MEVLAM o günlere koymasın.


  • for day to break  (01.05.18 21:55:52 ~ 21:56:19) 
Ben çok cahilim sanırım ilk kez gördüm ama inanmadım da. Listeye baktım b grubu için faydalı olanlar bakliyat karşılığı yeşil mercimek ama biraz altta zararlı olanlara her mercimek yazmış. Bence onlar da emin değil :))


  • eksi sozlugun tatli insani  (01.05.18 23:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.