[]

Eve ayakkabı ile girmenin olayı ne?

Televizyonda görüyorum; ünlüler, artisler, zenginler, sosyatikler falan evlere ayakkabı ile giriyorlar ya.

Bunun bilmediğim özel ve güzel bir durumumu var? Eve niye dışarıdan geldikleri ayakkabılar ile giriyorlar?

Yani ben halının üstüne oturup, sırtımı koltuğa falan dayayıp kitap okumayı, tv izlemeyi severim. Şimdi benim evinde ayakkabı ile girilen bi ev olsa nası yaparım bunu. Ben Kore'de okudum orada yurtlara bile ayakkabı ile giremezdik, avrupasını amerikasını falan bilmem.

 
ben eve ayakkabıyla girerim, ama koltukta yatakta yayılacaksam ayakkabımı çıkarır öyle yayılırım. belki onlar da öyle yapıyordur, ne bileyim.


  • evde liyakat kalmamis  (01.05.18 13:26:12) 
bazi ulkelerde oyle, misafirlige gitsen ayakkabini cikarsan ayip / tuhaf gorulur. bana da igrenc geliyor (evin icine ayakkabiyla adim atmam), ama tamamen kulturel bir degiskiklik. amerika mesela direk oyle, ev sahipleri belki kendi evlerinde cikarirlar kendi baslarinayken ama misafirlige falan gitsen cikarmazsin. turkiye'de amerika'dan gocmus kisilerin evlerinde de cikarilmadigina sahit oldum. adam kapida bana cikartma diyo lan 20 dakka once les gibi umumi tuvalete girdim ben o ayakkabilarla diyemiyosun giriyosun tabii oyle pis ayakkabilarla.


  • robokot  (01.05.18 13:37:10 ~ 13:39:00) 
Büyük ihtimal kültürle alakalı. Ben de kendi evimi tutarken evsahibinin evine cıkmıstım(aynı apartmanda yaşıyoruz), eve ayakkabıyla girmiştik. Hatta ben çıkarmaya yeltenmiştim de yok canım gerek yok o ne öyle eski usul fln demişti:)


  • solenkol  (01.05.18 13:41:45) 
amerikada özellikle kuzeydoğu’da sokaklar tertemiz, araba bile yıkatmaya gerek olmuyor. iki yıl boyunca ayakkabı ilk alındığı gibi kalıyor.
türkiye’de sokaklar pislik içinde. çöpü balgamı vs vs. dolayısıyla kültürel artı fiziksel. türkiye’de hayatta ayakkabı ile eve girmem.

  • cedex  (01.05.18 14:09:44) 
Cedex arti bir. Adamlar disarda yalin ayak geziyo, evde ayakkabiyla.


  • baldur2  (01.05.18 14:14:36) 
delik çoraplarla dolaştıkları için çıkarmaya utanıyolar.


  • fasko  (01.05.18 14:17:30) 
ayakkabı ile girilince, evin dışarıdan tek farkı sadece etrafının duvarlarla çevrilmiş olması kalıyor. halbuki içinde yaşadığın anılar bile evi ev yapıyor.

gel gelelim hayatımda en ufak ortak noktamın olmadığı insanın balgam kalıntıları benim anılarıma ortaklık etmesin bi zahmet
  • ssiradanbirigibi  (01.05.18 14:18:12 ~ 14:21:21) 
ev hergün temizleniyorsa, süpürülüp tozlar alınıyorsa siliniyorsa ve arabayla evden iş, evden başka mekana gidiliyorsa, çok da kirlenmiyor.

ben eve geldiğimde dışarıda giydiğim her şeyi çıkarıyorum, o kıyafetlerle yatağımda yatmak, koltukta oturmak istemiyorum.

aklıma geldi de çocukken gilmore girls'ü seyrediyordum. rory annesine kızmıştı falan odasına çıkmıştı, yatağına bağdaş kurup oturduktan sonra ayaklarındaki botları çıkarıp fırlatmıştı. hala unutmadım. yatak yani bu, dışarıdan geldiğin botlarınla üzerinde yatıyosun.
  • pinkpeony  (01.05.18 16:05:24) 
bu biraz zenginlerin evlerinin farklı olmasıyla alakalı. lüks bir evde yaşadığını düşün. ofiste nasıl ayakkabıyla dolaşıyorsan birçok insanın evi de ofis gibi büyük. geleneksel halılı evler değil. o yüzden ayakkabı giyiyor olabilirler. ama onun dışında geleneksel evlerde olmaz bence.


  • black mamba  (01.05.18 19:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.