[]

Trafik kazası, eksper, rapor ,sigorta işleri(Güncelledim)

merhaba,
geçen hafta kozyatağı starbucks'ın önünde arkadaşımın aracıyla bi' kaza yaptım(görsel de paylaşıyorum, ben 35 plakalı olanım) Görüldüğü gibi ben çalışma olan yan yoldan çıkıyorum. Yan yoldan bağlananın normal şartlar altında kusurlu olacağının ben de farkındayım ancak burda 2 sıkıntı var 1.si: ben yola çıkarken görüş açım izin verdiğince baktım ve metro çalışması+sinyalizasyon sağolsun gördüğüm kadarıyla hiçbir araç yoktu 2) Ancak araba oldukça hızlı geliyordu orası 50'yle gidilmesi gereken yer ve uzun bir fren mesafesinde duramadığına göre nerdeyse hızı en az 2 katı diye tahmin ediyorum.

Kazadan sonra polis geldi ve görseldeki raporu yazdı.Temel kusuru o da bana vermiş sanırım.
Şimdi arabayı bıraktığım ustayla konuştum;Suçun en az 60-70'ini bana verebileceklerini söyledi.1 senedir işsizim ve benim için gerçekten çok çok zor olacak bunu maddi açıdan karşılamak.Sormak istediğim şu ki ben burdan en az maddi zararla atlatmak için ne yapmalıyım? Benim planım eksperin geleceği gün tamirhanede olup bu yol çalışması-aşırı hız olayını anlatmak(+hatta kendi maddi durumumu da) ve insaflı biri olması için dua etmek(gerçi usta dedi ki,raporu polis yazmış eksper senden taraf olmaz vs..) Sizce ne yapayım?Çok çok teşekkürler şimdiden.

Ek notlar:
+Orası EDS'nin tam altı acaba bunun bir faydası olur mu?
+Bu arada karşımdaki arkadaş polisi de baya "gördü" kamera da bile gözükmüş yani o kadar gördü.

 
görsel? nerede.

eksper gördüğünü yazar. senin kusurunu neden karşıya versin. eğer polis yazdıysa kusuru değişmez.
  • mikahakkinen  (30.04.18 16:12:16) 
dunyanin en zugurt insani da olsan eksperin yapabilecegi bir sey yok ki. hadi diyelim eksper 50-50 verdi. adam da itiraz etti. bu sefer komisyon bakacak. adama sormazlar mi sen niye boyle yazdin diye?


  • hotorot  (30.04.18 16:22:35) 
@mikahakkinen görselleri ekledim.


  • atanury  (30.04.18 17:08:58) 
tutnağı aranızda tutsaydınız kasko şirketleri arasında anlaşabilirdi ancak polis tuttuğu için kusuruda sana verdiği için senin sigortanın yüzde 75i karşı tarafın hasarını karşılıcak yüzde 25ini kendi kaskosu karşılıcak sistem böyleymiş. arka aks kırılmış hasar baya yüksek. karşı tarafa büyük ihtimal hızdan kusur vermiştir.


  • mikahakkinen  (30.04.18 22:17:13) 
Dostum araç direct perte çıkardı kasko olsaydı, direkt yürüyen aksam hasarın var. Arkadaşların dediği gibi itiraz etmek dışında bir şansın yok.


  • roket adam  (01.05.18 02:16:05) 
Bir anlam karmaşası var sanırım, eksperin işi hasar tespiti yapmaktır. Kazanın nasıl olduğu ya da kusurun kimde olduğu eksperi ilgilendirmez.

Kendi sigorta şirketinize ulaşın ve kusurunuz olmadığını size arkadan ve çok hızlı çarpıldığını söyleyip itiraz edin/etmelerini isteyin.

Sizin sigortanız karşı tarafa ödeme yapmamak için elinden geleni yapacaktır, ha yok ödeme yapmayı kabul ederse zaten yapacak bir şey yoktur.
  • John Bloor  (01.05.18 11:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.