[]

Hgs sorusu

Araç aldım camında hgs etiketi vardı. Satan kişi sökmemiş. Sonra ben hgs'den geçtim kaçak olarak 2 gün sonra bankadan açtırdım hesaba da bağladım. Bakiye düştükçe otomatik yükler, başka bir şey yapmanıza gerek yok dediler. Etiketi aldım torpidoya koydum. Sonra ben hgs'den defalarca daha geçtim ama hep rahatım otomatik diye. Bugün başka araca benzin istasyonundan bakiye yüklerken gelmişken benim araca da yükleyeyim diye plakayı söyledim başka isme kayıtlı çıkıyor plakamın hgs'si.

Galiba hatam eski etiketi sökmemek. Tamamen bu konudaki cahilliğim... ama neden plakadan sorgulayınca hgs benim adıma değil bankadan hgs kaydı açtırmama rağmen? Eski geçişlerimin cezası olacak mı? Yoksa cezalar eğer kapattırmayı unuttuysa aracın eski sahibine mi gider? Bu mevzuyu banka mı çözecek ptt mi?


 
etkiketlik bir şey değil benim bildiğim plakadan sorgulanıyor hgs geçiş sırasında. Sizin kartınızdan para çekiyor mu geçerken?


  • ayin yazari  (29.04.18 19:25:36) 
@ayin yazari, şimdi baktım hesaptan hds başvuru ücreti ve etiket parası çekilmiş ama hiç geçiş ücreti çekilmemiş.


  • ofelia  (29.04.18 19:44:01) 
Eski sahibi hgs yi iptal ettirmemiş,ulaşıp iptal etttirmesini söyleyin.


  • arenas  (29.04.18 20:57:35) 
araba satıldıktan sonra eski cezalar size gelmez. eski sahibi hgs yi iptal ettirmemiş olabilir ya ondan düşer ya da sizden düşer. zaten devletin her işi gibi öyle hemen düşen bir şey değil. mesela geçen yıl ödediğim trafik cezası hala sistemde mevcut.

bu arada hayırlı olsun. allah kazası belasız sürmek nasip etsin.

edit: hgs yi nereden aldıysanız o çözer. ptt ile iilgilisi yok yani
  • fasko  (29.04.18 22:17:31 ~ 22:18:32) 
aynısı basıma geldi. aracın ruhsatı ile ptt ye gittim. eski sahibinin hgs sini iptal ettiler.


  • eagle is free  (30.04.18 13:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.