[]

kamyonet kiralayıp yurt dışına eşya taşımak

uzun arkalı (23 m2) bir ducato ya da mudaili araç kiralayarak kendi eşyalarımı yurt dışına (ingiltere) kendim avrupayı da gezerek taşımak istiyorum.

yeşil pasaportum var, ülkeler arası geçişler sorun değil yani. uluslar arası ehliyet de alırım, o da sorun değil.

k belgeli herhangi bir araçla taşıyabilir miyim yoksa bunun için herhangi bir başka belgeye ihtiyacım var mı?

eğer yurt dışına ev taşıma deneyiminiz var ise farklı önerilere de açığım.

 
taşınma amaçlı değil ama gezme amaçlı olarak babam 8 sene önce kiralık araçla yurtdışına çıkamamıştı. yasakmış o zamanlar. hala yasak olabilir kiralık araçla yurtdışına çıkmak.


  • tukenmez adam  (29.04.18 02:04:22) 
En aonda soyleyecegimi basta soyleyeyim seninkisi hayal.

Ticari arac kiralik bulsan dahi onu yurtdisina cikarmana musade edecek bir kiralama sistemi bulunmamakta.hic bir kiralama firmasi bu riski goze almaz.diyelim ki aldi siz b sinifi ehliyetinizle arkasi tek tekerli bir ticari arac buldunuz ,icine esyalari doldurdunuz,kapikuleye geldiniz,bizim gumruk saldi,bulgar gumrugu hayirdir kardes diyecek size.bu sekilde esyani beyan etmeden,sofor soylemesiyle ameldukun var mi yada dogrusu oturum belgelerin hazir mi,hadi onlarida becerdin,su arabayi bi x ray e sokalim diyecekler,sonra butun arabayi sana bosalttiracaklar falan,bu sahneyi evraklarin varsa bile gidecegin yere kadar bir kac kez sergileyeceksin.

En guzeli zati esya diye google yap,kisaca okumaya basla.illa esyani buradan gotureceksen bunu yapan profesyonel firmalardan birisinden yardim al.
  • duptıs  (29.04.18 02:19:26) 
gümrüklerden o eşyalarla gümrük formları olmadan geçemezsiniz. yaptığınız taşımacılığa girer.


  • oscar  (29.04.18 02:20:01) 
çok çok kıymetli eşya yoksa deymez. yok illa götürecem derseniz. bir firma ile anlaşın yüklesinler konteyner a eve yakın bi limana yollatın oradan da teslim alırsınız. baya evrak işi filan var yalnız. gümrük işlerini bilenler yazsın ama basit bi eşya taşıma olayı için değmez :)


  • ergenpezeveng  (29.04.18 02:45:11) 
Zaten araci yurtdisina cikarmana izin verniyorlar da, zaten 15000 km yapmana izin vermiyorlar da, haci geri kim birakacak onu? İngiltere oturumunuz varsa ucakla gidin ordan satin alin araci. Dolasa dolasa gelin. Alin yukte hafif pahada agir seylerinizi, gumrukte sorun cikarmayacaklari ve gidin.


  • ykyt  (29.04.18 08:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.