[]

Erkek kedilerin dişi kedilere müsamaha göstermesi

Bahçemize gelen boğazlarından esirgemediğimiz 2 tane aslan gibi erkek kedimiz var.. Ancak bunların ikisi yan yana geldi mi ateşle barut haline dönüşüyorlar.. malumunuz yan yana durmaları söz konusu olmuyor.. Tehditler, bağırışlar, kavgalar.. Yani hayvanlar bölgesini yemek kaynağını paylaşmak istemiyorlar.. böyle olunca da birbirlerinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyoruz.. Ancak ortama bir dişi kedi geldiğinde kızışma döneminde olmasalar bile nuri alço kesilip "gelsene bahçeye" diyip buyur ediyorlar dişiyi.. hatta verdiğimiz yemeğin en güzel tarafını dişi ile paylaşmaya göz yumuyorlar.. acaba erkek kediler dişi kedilere kızışma dönemi haricinde bölgelerinde bu tarz müsamaha gösterebiliyor mu yoksa bizim kedilerin mart ayına dair planları mı var ? :)




 
evet gösterebiliyorlar, özellikle dişi zayıfsa, yeterince beslenemediği belliyse.
bizim de sokağımızın köpekleri var 2 erkek, aralarına oldukça zayıf bir dişi katıldı, ne yemek verilirse verilsin önce dişi doyana kadar yiyor, sonra bizim kafadarlar paylaşıyor. dediğiniz gibi belki de kızışma dönemine hazırlık olabilir. daha iyi taşısın yavruları diye.
(bkz: gen bencildir)
  • chilar  (23.02.10 18:51:52) 
genelde kedi-köpeklerde dişi erkek kavgası çok az olur. ortada yavru varsa filan erkekler o yavruya saldırırsa anca kavga çıkar. ya da çiftleşmek istemiyorsa, kısırsa filan.
bi çobanla konuştuk, bizim köpek dişi, onların da ayı kadar akbaşları var, kurt gibi, hepsi erkek. dedi ki erkekler asla kancığa girişmez, saldırmaz. çünkü dişiler alfa gibi bişiymiş. ama dişi olsa saldırır dişiye dedi.
bizim mualla da (kedi) mahallede erkek kedilere göz açtırmıyor, sazını alıp serenat yapanın kafasında sazı parçalayıp güzelce yolcu ediyor. inanılmaz kaslı pazuları var :)
  • kediebesi  (23.02.10 21:47:32 ~ 21:48:03) 
dişi-erkek kavgası bazı istisnai durumlar dışında hayvanlarda olmaz pek. dişi-dişi kavgası mümkün, erkek-erkek kavgası çok yaygındır. erkek kedi için, dişi her zaman çiftleşme ihtimali olan bi hayvandır, durup duruken saldırmaz. dişi, çiftleşmek istemiyorsa sulanan erkeğe saldırabilir.
insanların erkek erkeğe ortamlardaki hallerini ve ortama bi dişi girince kendilerine aniden çeki düzen vermeleri komedyasını düşünün. aynı şey.

  • cereal killer  (24.02.10 00:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.