[]

icra - 9 yıl önceki bir sözleşme kaynaklı dün pat diye icra geldi.

merhaba,

9 yıl önceki bir sözleşme kaynaklı dün durup dururken pat diye icra geldi, 7 gün içinde ödemem gerektiği yazıyor. sözleşme geri ödemeli burs sözleşmesi, tıpkı öğrenim kredisi gibi.

mezun olup çalışmaya başladığımda ödeyeceğim yazıyor. mezun oldum, çalışıyorum vs. ama öncesinde hiçbir son ödeme tarihi vb. iletilmedi bana. ki bana bursu veren kurumda da çalıştım, maaşımdan herhangi bir kesinti vb. olmadı.

2 yıl önce bir hatırlatma amaçlı bir mektup geldi, "müsait olduğunuzda ödemeniz gerekmektedir, ödemeye başlayacağınız zaman taksitle ödemek isterseniz iletişime geçmeniz durumunda planlamasını yaparız." gibi bir şeyler yazıyor. 3 yıl içinde, 1 yıl içinde benzeri herhangi bir son tarih yoktu yani.

bununla ilgili bir şeyler danışmak ve gerekiyorsa avukat tutmak istiyorum. teşekkürler.

 
Evet sözleşme karşılığında aldım, zaten "ödememek" gibi bir talebim ya da borcun kendisine bir itirazım yok.

Üzerinde son ödeme tarihi vb. bir ibare olmayan açık bir sözleşme için 9 yıl sonra pat diye direkt icraya verilmesi benim itirazım. Benimle iletişime geçip "artık ödemeniz gerekiyor" deseler zaten koşulları netleştirip öderdim ben.

Sözleşmede tam olarak "işe girip para kazandığı zaman" diyor.
  • lordoz  (28.04.18 13:58:18) 
yani sozlesmede cumlenin nasil gectigine bagli ama senin odeme tarihin "su zamana kadar" degil "calismaya basladigin an" baslamali seklinde. yani calistigin (ayni sirket icinde olsa da, maasina bu sebepten keyfi haciz koyma haklari yok) zaman odemelerin basliyordu, odemedigin her ay borcunu odememis oldun. yani hep borclu ve borcunu odemeyen durumudnaydin, bugune kadar da ciddi yasal olarak kovalamamislar. dendigi gibi, zaman asimindan kacmak adina bu senelerdir borcunu odemiyor artik alalim denmis olabilir. karsi tarafin avukatiyla konusup netlestirilebilir olay ozellikle odeme niyetin varsa ama yine de en sagliklisi kendin bir avukat araciligiyla iletisime gecmen. ben bunu odeyecegim de, avukatlar konussun, avukatin da senin haklarini koruyacak sekilde sorunu cozer. onlar da mahkeme icra ugrasmak yerine borcunu odemeni isterler muhtemelen.


  • robokot  (28.04.18 15:11:19 ~ 15:12:22) 
Haciz ihbarnamesi göndermişler. O sürede ödemezsen maaşına haciz gelir, çalıştığın yerde hoş karşılanmayabilir. Öde gitsin. Avukatlık birşey yok. Avukata vereceğin para varsa borcunu öde bence.


  • kumulatifvergimatrahi  (28.04.18 15:41:54) 
ödeyeceğim zaten, borcuma itirazım yok. ama 9 yıl sonra bir anda gelmesi beni şaşırttı, daha önce hiç iletişime geçmeden direkt icra biraz tuhaf.

ama 10 yıl olunca zaman aşımı olacak argümanı bana mantıklı geldi, sebebi bu olabilir.

en güzeli dediğiniz gibi avukat ile iletişime geçmek. bu durumda avukatla bir ödeme planı üzerinde anlaşarak icra durumunu sonlandırabilirim değil mi?
  • lordoz  (28.04.18 21:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.