[]

Araçta klima tuşu kapalı ama araç soğuk hava üflüyor.

Aracım Polo. Klima tuşu kapalı. Fan mavi soğuk havaya ayarlı. Dışarının havasını vermesi gerekirken bayağı bayağı soğuk hava veriyor. Bu sıcakta camları açmadan gidiyorum. Nedir sorun?




 
fan mavi soğukta olduğu için öyle üflüyor, fanı ortaya getir ılık üfler.


  • ada meltemi  (28.04.18 14:17:49) 
Klima tuşun bozulmuş ve on şeklinde kalmış olabilir.

Normalde klima kompresörü çalışırken performans düşer tüketim artar. Yine çoğu araçta çift fan vardır klima fanı dönüyor mu diye bir bak derim radyatörün orada.

Ya da muhtemelen klima uzun süre çalıştığı için borular soğuk halen o nedenle gelen havayı soğutuyor da olabilir.
  • bos gezenin bos ustasi  (28.04.18 15:54:04) 
@ada meltemi: sıcaklık ayarı mavi en soğukta ve klima kapalı iken aracın dışarıdan aldığı havayı aynen vermesi lazım. sıcaklık ayarı, motorun sıcaklığı ile havayı ısıtmak için, dolayısıyla en kapalı konumunda ısıtmaz da, soğutmaz da, neyse onu verir. klimayı açarsan soğutur. adam şikayeti olduğu için, üşüdüğü için değil, sebebini öğrenmek için soruyor. bu sıcakta niye kalorifer açsın şimdi.

klima açık değilken dışarının havasını soğutuyorsa bir arıza olmalı.

klimanın hala soğuk olması cevap değil, anında ısınır, 2 dakika bile gidemezsiniz. belki içerideki soğuk havayı çeviriyor, dışarıdan almıyor diyeceğim ama o da anında ısınır.
  • kibritsuyu  (28.04.18 16:33:44 ~ 16:34:30) 
@kibritsuyu ebleh ebleh açıklama yazmadan düşünsen keşke.. yazdığın yorumda işin içinden çıkamayıp, kendi kendinle çelişmişsin zaten anlamadığın ortada.

sıcak havada fan açsın demedim zaten, arabadan 3 gram anlasanız ne demek istediğimi algılayabilirdiniz. fan istediği kadar kapalı olsun, fan sıcaklık modu kırmızıda ise sıcak, mavi de ise soğuk ince ince üfürür. buna engel olamazsın, bahar havalarında bu kendini daha fazla hissettirir çünkü hava sıcaklıkları ılıman gittiği için sıcakta soğukta etkisi bir hayli fazla olur.
  • ada meltemi  (28.04.18 16:53:47) 
bence sen ılık bi süt içip azıcık sakinleşsen iyi olur. atarlanacak ne var anlamadım.

kendi içimde de çelişmiyorum. arabadan biraz anlayan arabada bir tane soğutma tesisatı, bir tane de ısıtma tesisatı olduğunu bilir. ısıtma tesisatını açmazsan (yani o maviden kırmızıya olan düğmeyi kırmızı tarafa doğru çevirmezsen) araba havayı ısıtmaz, soğutma tesisatını açmazsan (yani klimanın on düğmesine basmazsan) araç o havayı soğutmaz.

yani aracın kliması kapalıyken, maviden kırmızıya olan düğme de en mavi tarafta ise araba o havayı soğutmaz. klima kapalıyken o düğmenin mavide olması "havayı soğut" anlamına gelmez, "havayı ısıtma" anlamına gelir. dışarıdaki havanın aynısını verir. yani sinbo ayaklı vantilatörden farkı yoktur. sadece fan döner, hava üfler.

soğutuyorsa arıza vardır.

yukarıda da bunu dedim, yine bunu diyorum. çelişen neyse ergen gibi hakaret etmek yerine sen söyle. azıcık da medeni ol. yazılanı oku, medeni şekilde karşı çık, insan gibi tartış. "ebleh ebleh konuşacağına düşünsen", "üç gram bilsen anlardın anlamamışsın" şeklinde resmen "gerizekalı" demeye getirdiğin cevaplar vermek yerine tartışacaksan medeni şekilde tartışmayı öğren. yukarıdaki cevabımda sana "bilmiyorsun, cahilsin, o iş öyle mi olur, ebleh ebleh cevaplar vermişsin" falan demedim dikkat ettiysen, güzel güzel bildiğimi anlattım. yanlış biliyorsam sen de güzelce, öyle değil böyle dersin, ortasını buluruz.
  • kibritsuyu  (28.04.18 18:14:42 ~ 18:16:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.