[]

günümüzde krallıklar

bugün hollanda'da kral halkı selamlamaya çıkmış. herkes sokaklarda.

sorum şu; deli mi bu insanlar?! neden sorun etmiyorlar bu insanların öylece büyük bir zenginlik içinde yaşamalarını? elbette sorun edenler var, ingiltere'de vs. sarayın harcamalarını vs. protesto ediyorlar ama değişim getirecek kadar büyük bir şey değil belli ki.

neden umursamıyorlar? kral ne kraliçe ne ya? vasfi ne bu insanlarin!?

 
Onların kültürü bizimkinden farklı diye niye deli olsunlar ki? Söylediğin cinsten bir fikir herkesin için üstün olmak zorunda değil.


  • Adramelekhh  (27.04.18 14:55:06) 
anlaşılan oralarda da azımsanmayacak kadar çok gerizekalı var.


  • lazpalle  (27.04.18 14:59:16) 
magazinel kişiler oluyorlar ve insanlar hayatlarını merak ediyorlar üzerine bir de royal olma "ayrıcalığı" verilince hayran kitle sayısı artıyor. şimdi de bunların hiçbiri olmadığı halde bir dizide oynadığı için ya da bir şekilde adından söz ettirdi diye insanlara tapmaya başlayanlar var. kral kraliçe yine daha anlaşılır.

siyasi yönü ise adamlar umursamıyor, avrupa'da abd'de siyasetin insanların yaşamlarında yer almasıyla türkiye'deki siyaset arasında çok ciddi farklılıklar var.
  • pinkpeony  (27.04.18 15:00:22) 
Bizde de mesela Cumhuriyet ilan edildikten sonra Saltanat kaldırılmıştı fakat kültürel miras diye Halifelik makamı devam ediyordu, yani son padişah Vahdettin'di fakat son halife Vahdettin değil Abdülmecid Efendi'ydi. Gel gelelim bu Abdülmecid Efendi sadece Halife olmasına rağmen Osmanlı Padişahı gibi takılmaya çalıştığı, yani mevcut düzene adapte olamadığı için Halifelik makamı da TBMM'nin kontrolüne verilerek kaldırıldı. İşte, Avrupalı monarklar mevcut düzene adapte olup hadlerini bilerek yaşadıkları için halk bunları geçmişle bir bağ, geleneksel bir değer olarak görür ses etmezler, en nihayetinde bir tat bir doku olarak görürler. Ha ama anayasal sistemde ekstra söz sahibi olmaya çalışsalar kimse kraliçeymiş kralmış yok efendim geçmişle bir bağ imiş demez bunlar için. İngiltere'de falan Tek Adamlık dönemi Magna Carta ile bitmiştir zaten, adamlar bu olayı 800 yıl önce önce aşmışlar. Ha ama baksan İngiltere'deki tüm mülkler hala Kraliçe'nindir teknik olarak ama o ayrı bir konu.


  • angelus  (27.04.18 15:13:33) 
o kadar karmaşık bir açıklaması yok ya, cevabı çok basit. zenginlere karşı nefret beslemek için kendini fakir hissetmen lazım. ve adamlar fakir değil.


  • sir gawain  (27.04.18 15:19:19) 
İngiltere'de saray harcamaları vs. epey bir sorun oldu, ancak kraliyet aynı zamanda öyle bir çekim merkezi ki. Milyon poundluk getirileri var. Turizmi var. Sevenleri, fanları var. "Gölgesi yeter" diye düşünen bir sürü kişi var. Örneğin ayrı devlet olmasına rağmen hala daha Kraliçe'sini kabul eden Avustralya var. Bunun ucu ticarete dayanıyor. Kimse aptal değil.


  • SiyamkedisiZorro  (27.04.18 15:35:43) 
Şunu da unutmamak lazım: Kraliyet yalnızca bir sembol. Son otuz yıl içerisinde bildiğim kadarıyla yalnızca bir kral dini hassasiyetleri sebebiyle bir kanun teklifini ilk seferinde reddetti. Baskılar sonrası ikinci seferde kabul etmek zorunda kaldı. Kanun ise ötenazinin yasallaştırılmasıydı.

Britanya kraliyet ailesinde Afganistan'da er/erbaş olarak görev yapmış prensler bulunur. Bu, hem halktan söz almamak içindir hem de çocukların büyüdüklerinde bir Ali Ağaoğlu olmasını engeller.

O gördüğünüz hükûmet gibi kadının, II. Elizabeth'in, konuşmalarını avam kamarası (kanları soylu kanı olmayan seçilmiş kimseler) hazırlar, başbakan onaylar. Bunun reddedildiği görülmemiştir. 2. Dünya Savaşı'nda dahi durum böyledir.

Avrupa'da krallıklar Fransız Devrimi'nin ardından nesillerinin ve canlarının tehlikeye girdiğini fark edip reformlar yapmışlardır. Yoksa sonlarının gelmesi işten bile değildir.
  • farabi  (27.04.18 15:51:36) 
sir gawain ve farabi +1
refah refah.

ayrıca kraliyet ailesi hakları olmasına rağmen oy kullanmıyor, siyasete girmiyor. bunu yapsalardı belki insanlar ayrılabilirlerdi kraliyet ailesine karşı ama adamlar iyi idare ediyor.
  • pinkpeony  (27.04.18 16:08:45) 
Neden kiskaniyorsun ki? :/

"Er gaat niets boven groningen!"

youtu.be
  • lamira  (27.04.18 16:12:45 ~ 16:31:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.