[]

iş yerinde gereksiz nezaket

Merhaba.

İşe yeni başladım. Çok büyük bir holdingin çok büyük bir fabrikasının beyaz yaka kısmındayım.
Bugün iş başı eğitimim vardı. Yaklaşık 30 mavi yaka ve 3 beyaz yaka olarak eğitimdeydik. İlk ders bitiminde hiç tanımadığım yanımdaki hanımefendiye "birer kahve alsak mı?" teklifinde bulundum. Tereddütsüz kabul etti. Kalktık tam kahve çay standının başına geldik. Etrafta da işçi dayılar var. Ben kahve doldurup (granül nescafe) bir bardağa kendisine uzattım. "Ne yapıyon yarram??" der gibi suratını buruşturdu. Almadı. Ben de üstelemedim, sigara içmeye çıkıyordum. Benimle beraber geldi, daha sonra muhabbetimiz gelişti, diğer molalarda da beraber çıkıp sigara-goygoy yaptık.

Şimdi belirtmem gerekir ki; kesinlikle yavşama gibi bir niyetim yoktu o kahve olayında. Ama neden böyle oldu da köpek çeker gibi baktı bana? Benim içime oturdu.. Çok gereksiz bir nezakette mi bulundum? Böyle şeyler yapmamalı mıyım?

Teşekkürler.

Not: aynı departmanda değiliz, birbirimizi tekrar görmemiz baya zor. Öyle bir derdim de yok zaten.

 
jjr +1

belki icine süt tozu döktün, ama o sade kahve seviyor? veya tam tersi?

yani teoride cantasinda cakmak arayan birine cakmak uzatmaktan farki yok ama pratikte oyle degil, damak zevki iceren bir olay oldugu icin gereksiz olmus.
  • icim urperiyor  (27.04.18 03:57:24) 
filtre kahve seviyordur ve sen granül kahve ile hayallerini yıkmışsındır.


  • kompisko  (27.04.18 04:10:36) 
Haklısınız, işte nezaket göstereyim derken düşüncesizlik gibi oldu.

Ben sade kahve severim şekersiz sütsüz. Ona da sadece kahve koyup verdim. Kendi bardağına süt tozu da koyuyordu.

@kompisko, seçeneklerimiz çay ya da granül kahveydi. Opsiyon yoktu.
  • feel the blanks  (27.04.18 04:24:04) 
onun yaptığı nezaketsizlik asıl. sen insanlık etmişsin. ben sütlü seviyorum ya da ben bunu sevmiyorum teşekkürler demek bu kadar mı zor?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.04.18 08:23:08) 
yazar yazmaz yazan yazar +1, yüz buruşturmak ne demek 5 yaşında mısın; istemiyorsan söylersin, en kötü teşekkür ederim almıyım dersin.

sonrasında muhabbete onun isteğiyle devam ettiğinize göre o da bilinçli olarak tepki vermemiş muhtemelen, saygı görgü bilmeyen bir tip olabilir. teşekkür etmeyi bile bilmeyen çok insan var.

böyle şeyler bence yapmalısın ama duruma insana göre o kadar değişiyor ki hep yap ya da hep yapma demek doğru olmaz. mümkün olduğunca yapardım ben olsam ki yapıyorum zaten, kimseden de yavvşşşak tepkisi almadım, arkamdan konuşulsa da duyardım.
  • Bruce  (27.04.18 08:38:16 ~ 08:39:57) 
yavşadığını sanmıştır, yavşamadığını anlayınca rahatlamıştır. kahve ile ilgili olduğunu sanmıyorum. "hayırdır bu nezaket" gibi bir tavırdır.

çok da haksız değil, başlangıçta mesafenizi koruyun, iş aleminde yanlış anlamalar kötü sonuçlar doğurabilir.
  • babilbaligi  (27.04.18 08:55:41) 
ya anlamamış bence. kahve verince yazdığını düşünmesi çok saçma. öyle olsa kahve teklifine hayır derdi zaten. ben burada kendime kahve koyuyorum görmüyon mu aq demek istemiş sana o bakışıyla.


  • kenarortay  (27.04.18 09:48:32) 
kahve tadını sevmiyorsa sana değil kahveye yüz buruşturmuştur farkında olmadan. bazen bi şeyleri kafada canlandırınca gerçekmiş gibi reaksiyon verebilir insan. o kahveden nefret ettiyse ve onu içtiğini düşündüyse o an içmiş gibi reaksiyon vermiştir. yüzü buruşmuştur kendisi farkında değildir.


  • ergenpezeveng  (27.04.18 10:51:39) 
arkadaşlar çok teşekkür ediyorum hepinize verdiğiniz cevaplar için.
dediğiniz gibi; nezaket olayını yanlış anlamış da olabilir, hiç anlamamış da olabilir.
damak tadından dolayı suratını buruşturmadığına eminim ama.
kendisine kahve koyamazdı, önce ben elime aldım kahve kavanozunu; dedim ki içimden alsın hızlıca doldursun suyunu. çünkü dediğim gibi dayılardan rahatsız olabilme durumu olabilir??

neyse ben yine de yerine ve kişisine göre hareket edeyim bundan kelli. teşekkür ediyorum tekrardan hepinize.
  • feel the blanks  (28.04.18 00:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.