[]

aliexpress gonderileri

daha onceki ulasan siparisimde trackinge baktigimda gonderi durumunda hala departed country of origin yaziyorken paketim bana ulasmisti, herhangi bir bildirim almamistim paket gelmeden. simdi 10 dolarlik bir siparisim icin custom cleared diye bildirim aldim. paket bana gumruklu filan mi gelecek? gumruge takilmis olsa custom cleared demezdi gibi geliyor ama digeri icin boyle bi bildirim almamistim. gumruge takilsa prosedur nasil oluyor bi de? odemesi nasil yapiliyor? astari yuzunden pahali bi gumruk masrafi cikarsa gonderi geri mi gidiyor ne oluyor?




 
Takipli gönderi değilse ilk dediğiniz gibi oluyor, takipli olursa aşama aşama yazıyor. Gümrükte kalırsa haber geliyor, en yakın PTT ye gidip ödüyorsunuz. Yüzde 20 den fazlası çıkmaz muhtemelen.


  • bir ileti paylastim  (27.04.18 00:13:42) 
takipli gonderi degil aslinda yani ben oyle bi secenek isaretlememistim ama gonderici nasil gonderdi bilmiyorum. gumrukte takilirsa postayla yazi mi geliyor peki?


  • in vino veritas  (27.04.18 00:20:37) 
öncelikle gümrüğe takılma yok, 22 avrodan fazlaysa kapıya gelme, %20 kadar vergiyi kargocuya ödeme var. gümrüğe takılması için ihracı yasak madde olması gerekiyor, çok istisna durumlar haricinde.

10 dolarlık ürüne vergi çıkmaz, çıktıysa buna ptt'nin kendi takip sisteminden ulaşabilirsin; ücreti orada yazacaktır.
gonderitakip.ptt.gov.tr

gönderilen taşıma tipine göre taşıma sırasında yapılan işlemlerin bildirimi değişebiliyor. hepsinde aynı şey yazmaz, o yüzden bunda custom cleared demesi çok bir şey ifade etmiyor. vergi çıktı mı, gümrüğe takıldı mı; bunlara ptt'nin sitesinden bakmak lazım, diğerleri çok güvenilir değil.

bazı kargo takip numaraları ptt'de çıkmıyor, bu durumda gelmesini beklemekten başka çare yok. takipliyse büyük ihtimalle gelecektir ancak ülkeye girdikten sonrası görünmeyebiliyor. böyle olsa bile eğer veriye tabiiyse getirdiklerinde alırlar, ülkeye girişi yasaksa arayıp gümrüğe çağırırlar.

edit: tracking number yazıyorsa sipariş bölümünde o takip numarası oluyor.
  • Bruce  (27.04.18 00:22:49 ~ 00:23:33) 
bazen o bilgi güncelleniyor bazen güncellenmiyor bekle gelir. takipsiz için diyorum bunu bu arada takipli her türlü güncelleniyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.04.18 00:42:08) 
cok tesekkurler cevaplar icin, bu yurt disindan siparis islerini iyice sacmalastirdilar insan merak ediyor basima ne gelecek diye. bu arada siparisimin gonderi sekline diklat ettim registered posta olarak gondermis, bu takipli oluyor sanirim. diger siparislerimde hep ordinary small pack filan diyor cunku. hepsinde var tracking number ama sadece bu takipliymis anladigim kadariyla.


  • in vino veritas  (27.04.18 00:52:40) 
gerekirse 1-2 dolar ver her zaman takipli posta seç. çok rahat ediyorsun nerede napmış diye takip ederken. ali express sana ara ara mail atıyor ama en doğrusunu gönderilen ülkeden çıkana kadar o ülkenin posta sistemi ondan sonra da ptt üzerinden takip edebilirsin. ikisinin kombinasyonu olan 17track gibi siteler de var.

bu arada gümrük çıktı ve para vermek istemedin o zaman ptt ya geri yolluyor postayı ya da gümrüğe iade ediyor. ikincisi olursa gümrük ihalelerinde açık arttırma ile satışa çıkıyor.
  • argent dawn  (27.04.18 11:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.