[]

porselen kaplama diş düştü, neyle yapistirilir?

daha dogrusu disci yapistirdi ama tam olmamis simdi fark ettim, fazlalik var. ben bu kaplamayi kendim tekrar söküp icine biraz sundan koyup yapistirsam olur mu?;

encrypted-tbn1.gstatic.com

dondugunda taşlaşan çok kuvvetli bi malzeme bu. epoksi falan da var elimde.

 
SAKIN. diş hekimine gidin lütfen. yorum dahi yapmıyorum. diş hekimine gidin.


  • carabelli  (26.04.18 23:25:10) 
Pattex'le kaplama diş yapıştırmaya çalışan da gördüm ya, artık dünyada şaşırılacak çok az şey kaldı.

Yapıştırmadan bir gece önce çamaşır suyuna bas da bir güzel beyazlasın.
  • devilred  (26.04.18 23:30:59) 
onla yapıştırınca tam tutmayabilir. önce matkapla delik açın sonra içine dübel çakın. sonra civata işte. hah artık implantınız var.

şimdi düşününce yine yapıştırmak gerekiyor. belki şimdi o malzemeyle olur.
  • pick  (26.04.18 23:34:03) 
şakacı trol :)


  • gezegen olan pluton  (26.04.18 23:41:41 ~ 23:42:13) 
ciddili cevap vereyim.

zaten yanı yaptırdıysan diş hekimi onu geçici yapıştırmıştır hani batan vuran yeri varsa diş etini kızartsın da orasını rötuşlayabilsin diye. yapılır yapılmaz kalıcı yapıştırılmaz zaten.

başlıkta düştü demişsin, içeride kendim söküp demişsin. düşmediyse kendin sökme, kullan biraz, rahatsan git kalıcı olarak yapıştırsın.

epoksiyle falan olmaz oha.
  • kibritsuyu  (26.04.18 23:55:24) 
disciye git kaplamayi torpuler, sokmez.


  • cooperr  (27.04.18 00:31:09) 
arkadaslar agzimi şantiyeye cevirmekten bahsetmedim, kaplamanin icine kucuk bir miktar yapistirici koymaktan bahsettim. kontrol edilemeyecek bir nesne degil, nitekim kaplama ve dişin üst yuzeyi arasinda kalan bir bolge oldugu icin agzimla dogrudan temasi da yok. zaten yapistirici da nişasta degil ki amilazla çözünsün. ben ciddiydim ama dalga gecene de, ciddi cevap verene de tesekkur ederim doktora gideyim en iyisi (:


  • icim urperiyor  (27.04.18 00:44:00) 
yani kaplama ilk kendiliginden ciktiginda da inceledim, taşlaşmiş bi yapistirici dokusu vardi icinde. doktor surerken sivi haldeydi yapistirici, ben de sonradan sertlesen epoksi/recine bazli bi yapistirici olabilecegini dusundum. hemen gömdünüz valla asdghj


  • icim urperiyor  (27.04.18 00:46:47) 
bizim mahallede bir abimiz vardı, çok güzel içerdi. hiç ayık görmedik. ama her gece başka bir şey içerdi, bugun viski içtiyse yarın rom içerdi. ertesi gün şarap, sonra malibu. ama sürekli sarhoştu. ve sadece patates kızartması yerdi. yaklaşık ağırlığı 45 kilogram falandı. işte bu abimizin ön dişleri kaplamaydı, ve içerken kaplaması düştüğünde japon yapışkanını çıkartır, kaplamaya bir damla damlatır ve ön dişine yapıştırırdı. bunu haftada bir yapardı. sürekli düştüğünden japonsuz gezmezdi. öyle bir abimizdi.

cevap, yapışkanla yapıştırılan kaplama düşüyor hocam. dişci en temizi.
  • karlmarx  (27.04.18 02:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.