[]

Bakımlı kadın/erkek kimdir?

Size göre bakımlı kadın/erkek kimdir?

Nasıl kadın ve erkeklere bakımlı dersiniz?


Edit: Diyelim bir kadın kilolu yani şişman hem yüz, hem vücut ama giyim, makyaj vs. yerinde ve kendisine bakımlı diyor bu kadın. Bakımlı demez misiniz siz ?

 
bir bakıp kafanı çevirdiğinde bir daha bakma isteği uyandıran kadın veya erkeğe bakımlı kadın/erkek denir.


  • duyurukullanıcısı  (26.04.18 17:32:48) 
sağlıklı beslenen, sağlıklı yaşayan, kilosuna (herhangi bir sağlık sorunu yoksa tabii), sporuna vs. dikkat eden kişi bakımlıdır benim gözümde. (kişisel temizlik default)

üzerine güzel parfüm sıkıp iyi giyinmekle, makyajla cart curtla bakımlı olunmuyor bana göre.

edit sonrası cevap:

eve gelip oturduğu yerde homini gırtlak cips bilmem ne abur cubur yiyerek bir ton kendini umursamaz alışkanlıkları var ise yani kendine dikkat etmeyip keyfi bir şekilde obez oluyorsa bence bakımlı değildir.

Ha bir sağlık sorunu vardır bazı şeyler elinde değildir ya da sağlıklıdır ama biraz şişmandır ona kim ne diyebilir. Ama ye abur cuburları vucut yağ bağlasın şiş ondan sonra iki makyaj yap bakımlı ol yok öyle bir dünya bana göre.
  • AlsterWasser  (26.04.18 17:34:24 ~ 18:00:08) 
temizliğine özen gösteriyorsa, sokağa yataktan kalktığı gibi çıkmıyorsa, kıyafetleri düzgün ve uyumlu ise benim için bakımlıdır.

kilo veye makyajın bakımla ilgisi yok bana göre.

ha kilo demişken öyle 150 boya 90 kilo gibi şişman gibi şişman ise çok da bakımlı geleceğini sanmam.
  • elorelia  (26.04.18 17:46:54 ~ 17:57:19) 
Spor yapan, beslenmesine dikkat eden, beden ve kıyafetlerinin temizliğine özen gösteren kişi bakımlıdır.


  • harvey  (26.04.18 17:50:50) 
kıyafetin temiz olması,

parfüm kullanıp kullanmadığı önemli değil ama sigara ve ter kokmaması,

saçların yağlı olmaması,

tırnak bakımı,

saç - sakal olarak mağara adamı olunmaması,

dişlerini düzenli fırçalanması.

ayakkabılar çamur içinde, pislik içinde olmasın yeter ( ilk günkü gibi gıcır gıcır olamaz zaten )

bu kadar. bence pek maddiyat gerektirmeyen, herkesin kolayca yapabileceği şeyler.

bir kadının yüzüne makyaj yapıp yapmamasını bakımla ilişkili bulmam. yüzünün daha güzel görünmesi için yaparsa yapar.
  • Neill  (26.04.18 17:51:09) 
Bir arabayı istediğiniz kadar yıkayın, cilalatın, partlatın. Periyodik bakımlarını, arızalandığında tamirini yapmazsanız bir işe yaramaz o araba. Öyle düşünün.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (26.04.18 17:53:03) 
Tırnak içleri temiz, saçları yağlı olmayan, cildi pul pul dökülmeyen nemli olan, ter kokmayan, buruşuk kıyafet giymeyen kişilere bakımlı derim.


  • bego  (26.04.18 17:58:16) 
bir hastalık yoksa obeziteye kayan şişmanlıkta fiziksel bir ihmalden öte geliyor, yani ben bakımsız derim.

öncelikle bakımlı ile güzeli ayırmak gerek. ister istemez insanlar, içgüdüsel bir biçimde güzel olanı direkt olarak bakımlı olarak da kodluyorlar kafalarında. bir insan hem bakımlı hem güzel olabilir elbette fakat güzel diye illa ki bakımlı olacak diye bir kaide de yok.

bana göre ise bakımlı olan: kilosuna,öz bakımına,kıyafetlerinin bakımına(ütü,temizlik) dikkat eden kişidir.
  • biravekahve  (26.04.18 18:09:47) 
Kötü kokmayan, temiz ve sade kıyafetler giyen, saçları yağsız ve tel tel görünen, dişleri beyaz ve parlak (beyazdan kastım kar beyazı değil tabii, doğal beyaz), tırnakları ve tırnak etleri güzelce biçimlendirilmiş, fazla kilosu olmayan (şimdi linç yiyeceğim biliyorum ama kilolu kişiler bana daha fazla terliyorlar gibi geliyor) insanlar bende daha bakımlı izlenimi oluşturuyor.


  • i m cool with that  (26.04.18 18:11:25) 
Şöyle kapsamlı bir check-up'a girip alnının akıyla çıkan insan bakımlı insandır. Gerisi fasa fiso.


  • selamun aleykum kitty  (27.04.18 00:55:37) 
bakım deyince ben daha çok temizlik ve kozmetik bakım rutinlerini, saç baş işlerini ve kılık kıyafet güzelliğini anlıyorum. o yüzden kilolu ve bakımlı olabilir insanlar. bu yüzden sağlıklı veya fit olmak ve bakımlı olmak ayrı şeyler bana göre. spor yapan yediğine içtiğine özen gösteren birisi kendine dikkat ediyor kategorisinde olur benim için. ki zaten her yediğine içtiğine özen gösteren üstüne başına, saçına, yüzüne özen göstermeyebiliyor.


  • playing star again  (27.04.18 01:09:51) 
Neill +1

Her gün dus alan, saclari yagli olmayan, spor yapan, giyimine kusamina özen gösterip kendine yakisani giymeyi bilen insan bakimlidir.
Illa marka veya pahali olmasina gerek yok kiyafetlerin. Kendi vücudunu taniyip ona göre giyinilmesinden bahsediyorum.
Disleri temiz, kendisi güzel kokan birisi olmasi da önemli.
Makyaji isin icine katmadim cünkü sapsari dislerin üzerine 100 liralik ruj da sürsen kötü bir görüntü ciziyor.
  • chitosan  (27.04.18 14:35:30 ~ 15:52:42) 
şişman diye bakımlı denmez diye bir şey yok. tıpkı bir erkek kel diye bakımlı olmaz denilemeyeceği gibi. bakım temiz ve uyumlu görüntüsü olan, tırnakları dişleri saçları giydikleri temiz kişileri çağrıştırıyor bende.


  • pinkpeony  (27.04.18 15:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.