[]

sokak köpeklerini beslemenin onlar için en leziz benim için ucuz yolu nedir

merhaba.

dürüst olmak gerekirse eskiden pek önemsemezdim sokak hayvanlarını ama son zamanlarda özellikle köpeklerin aç aç dolaşması kanıma dokunuyor. özellikle de bir tanesinin sürekli olarak kapımda "yaşamak için" benden medet umması da buna etken oldu.

şimdi ben bunları beslemek istiyorum ama neticede sonsuz bir bütçem yok. keşke olsa. ama sınırlı bir bütçe ayırarak en azından bir kaç tanesini beslemek istiyorum.

kapımda duran bahsettiğim köpeğe a101 tarzı marketlerden aldığım sosis, baton salam gibi şeyler alıyordum bir iki haftadır. dün ve bugün önüne koyduğumda küçükken bizim pırasaya baktığımız gibi baktı. yedi ama ilk günlerdeki gibi iştahla değil.

sebebi ne olabilir?
başka nelerle besleyeyim?

teşekkürler.

 
Sosis, salam gibi işlenmiş etler hayvanlar için zararlıdır. Onun yerine ucuza alabileceğiniz çiğ etlerden (sakatat vb...) vermenizi öneririm.


  • artvandelay  (26.04.18 16:39:39) 
Tavuk cigerini aliyosunuz, pakedi 2 tl. 300 gr. falan. Onu evdeki sebzelerle pisiriyosunuz (kabak, havuc, patates, maydonoz) 1-2 avuc da pirinc koyabilirsiniz, biraz siviyag gezdiriniz, 1 bardak suyla iyice pisiyor, blenderdan gecirip pure haline getiriyosunuz. Soguk servis ediniz. Mmmm!

Kedi, köpek hepsi bayila bayila yiyo. Bu mamayi kuru mamalarla da karistirip verebilirsiniz.
  • beetlejuice  (26.04.18 16:54:37) 
Migroslar'da dostluk maması var. Goody-Migros işbirliği ürünü. 100 gramlık paket 1.50 tl. Çok ucuz. Ben alıyorum iki üç torba bagajda duruyor. Gördüğüm yerde bir iki paket açıp döküyorum.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (26.04.18 17:55:26) 
O dostluk mamalarını genelde pek yemiyorlar. Kasaptan ilikli kemik alıp haşlayabilirsiniz, içine kuru ekmek, makarna filan. En ucuzu bu.


  • red g  (26.04.18 18:11:03) 
cevaplar için teşekkürler.

ben evde kendime bile bir şeyler yapamıyorken kemik haşlamak, sebzeli ciğer falan yapmak zor işler:)

(keşke bunu ilk mesajda belirtseydim...)

dostluk mamasını deneteceğim bakalım, severse ne ala.
  • jamiro  (26.04.18 19:33:48) 
temiz mama da çok uyguna mamalar var, besleyiciliği konusunda değişik yorumlar var ancak sınırlı bütçeyle bir çok hayvana faydalı olmak adına ideal. Goody den daha iyi ve ucuz olduğu kesin.Arada bir tavuk ciğeri haşlarsanızda sizden alası yok, haftada, 2 haftada 1 falan yapsanız yeter.


  • i am a legal alien  (26.04.18 22:17:11) 
Dostluk maması çok pahalı aslında. Çok dandik ve hiçbir hayvanın yemediği 150 gramlık paket 1,5 lira. Ki petshoplarda kilosu 5 liraya daha lezzetli mamalar var. En ucuz ve kolayı ise n11 den ya da hepsiburadadan 15 kiloluk paket sipariş etmek 55-60 lira civarı oluyor paket. Size 1 ay gider.


  • hipopotamus  (27.04.18 01:29:06) 
Kuru mamalar genel anlamda hayvanlar için son derece sağlıksız şeyler. Hiç kontrol edilmeyen bir sektör. Tahılı basıyor firmalar:) Fiyatları da hiç ucuz değil söylendiği gibi. Yemek hazırlamaya gerek yok. Emin olun çiğ et hayvanların en sevdiği ve en yararlı şey. Tavuk ciğerini alıp önlerine koymanız yeterli. Mahalledeki kediler tavuk ciğeri verdiğimde birbirlerini eziyorlar:)


  • artvandelay  (27.04.18 09:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.