[]

unutkanlık problemi

arkadaşlar biliyorsunuz mali müşavirim. işlerim çok yoğun, çok stresli, en ufak unutkanlığa dünya kadar ceza kesilebilecek bir iş. bu ara mükelleflerin de sıkıntısı bitmedi, her şey üst üste geldi.

unutkanlık çekiyorum. ya söylenen işi unutuyorum, üstelik kağıda yazdığım halde unutuyorum. ya da söylenen işi yapıyorum, yaptığımı unutuyorum. ne kadar düşünsem de yapmış mıydım yapmamış mıydım hatırlamıyorum. ya da yaptım zannediyorum, yaptığımdan eminim, bakıyorum yapmamışım.

işi gücü bırakıp kafayı dinleyecek bir tatile çıkma şansım yok. işten uzaklaşma şansım yok. ama unutkanlık da hem işimi hem hayatımı etkiliyor. eşimin iki gün öcne anlattığı şeyi iki gün sonra hatırlamıyorum. ama kimi zaman da en ince detayına kadar aklımda kalıyor.

bi doktora görüneyim diyorum ama ne doktoruna gidilir? psikiyatriye mi gideyim, nörolojiye mi gideyim, ne yapayım?

bir de ne doktoru diyorsanız, ankara'da tavsiye edebileceğiniz biri var mıdır?

 
cagin vebasi


  • nihilanth  (26.04.18 11:45:15) 
Telefondaki Ajanda uygulamasini kullan.
Masanda sürekli post-itler olsun. Aninda not alirsin, cabucak yapmani saglar.
Ben bir tane de kendim aylik program hazirliyorum. Her kutusunu kendim dolduruyorum.
Bir de bilgisayarda ayda bir güncelledigim "To do List"im var. Oraya da yaziyorum, bir ay önce yapilmasi gerekenleri.

Plan, program önemli.
Sizdeki durumun stres kaynakli oldugunu düsünüyorsaniz bir psikologa gözükebilirsiniz.
  • chitosan  (26.04.18 12:05:51) 
ailede alzaymir var mi?


  • jimicik  (26.04.18 12:05:58) 
www.vitaminler.com

bunu sabah akşam bir ay kullan, geçmezse tekrar gel.
  • legalize marijuana  (26.04.18 12:26:09) 
arkadaşlar sorun bende bende. post it'lerim de var, ajandam da var, bilgisayarda to do list de var, masaüstünde yapılacaklar takvimi de var, telefonla senkronize, bildirim geliyor.

bunlar çare olmuyor. to do list'e yazmayı da unutuyorum, ya da üşeniyorum. otobüste sallanırken geliyor aklıma, ofise geçince yapayım diyorum, ofiste unutuyorum. bir şey olduğunu hatırlıyorum, ne olduğunu hatırlamıyorum.

benim böyle eternal sunshine of the spotless mind gibi beyne format attırmam lazım. onu yaptıramıyosam bile bi defrag attırmam, cache temizlemem lazım. doktorla olur, ilaçla olur, vitaminle olur. post it'le, ajandayla olacak gibi değil.
  • kibritsuyu  (26.04.18 12:59:11 ~ 13:01:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.