[]

Booking rezervasyonunu iptal etmemek

Vize başvurusunda bulunduğum için göstermelik rezervasyon yaptım. Uçağım cuma günü ama halen vizeden sonuç yok. booking.com ücretsiz iptal için 3 saat kaldı ancak yarın çıkabilir düşüncesiyle booking rezervasyonumu iptal etmemeyi düşünüyorum. Sanal kartımın bilgilerini girmiştim, bugün o sanal kartı da kapattım. Yaptığım şeyin yanlış olduğunu biliyorum ancak bu kadar bekledikten sonra şaka gibi bir şekilde "rezervasyonunuz fake o yüzden red veriyoruz" denmesini göze alamam. Zaten uçağıydı konaklamasıydı bir ton masrafa girdim.

Özetle sorum; ücretsiz iptal süresini geçirip, ücretli iptal yapsam ödemeden kurtulabilir miyim? yoksa dava vs olayları olur mu?

Otel Almanya'da

 
Bunu kontrol etmezler ki?
Yani red cikarsa bu yuzden cikmaz.

  • kuehles blondes  (25.04.18 23:16:24) 
rezervasyonu fake olduğu için reddedilen kişiler duydum ben. booking çıktısı üzerindeki koddan sorgulama yapıyorlar diye biliyorum, yanlış mıyım?


  • justinial  (25.04.18 23:18:21) 
daha şimdi böyle bir fake rezervasyon yapıyordum. evet rezervasyonları kontrol edip reddediyorlar fake ise.

edit: şu yazdığım şeye bak be.
  • kaufman  (25.04.18 23:28:08 ~ 23:28:31) 
sonuç olarak inşallah dava açmazlar adıma :( gerçi yarın vizemin verileceği bile kesin değil.


  • justinial  (25.04.18 23:31:45) 
en az 10 kere schengen aldım, 10 tanesi de fakedi. vize sırasında iptal edip başka otele yaptım ya da direk iptal ettim.

kontrol fln etmiyorlar ya da bana denk gelmedi. ama etrafımda da hiç duymadım
  • oscar  (26.04.18 00:03:20) 
Oscar +1, ben de hep fake ile aldım ancak bazı hasta ruhlu ülkeler bunu yapabiliyor. Örneğin macaristan başvurusunda fake rezervasyon sıkıntısı yaşayan birini tanıyorum; oteli aramışlar teyit için.

Tahmin ediyorum ki şüpheli durumlarda bunu yapıyorlar, geri kalan her şey olması gerektiği gibiyse sorun çıkmaz bence. Ödemeyi alamayınca yeni kart girmen için süre verebiliyor bazı oteller, bu şekilde 2-3 gün idare edebilirsin mesela. Gerçi yarın çıktı çıktı, yoksa bir anlamı da yok. Bence yarın ilk iş ara sen, son güne kalması olağan değil pek.
  • Bruce  (26.04.18 00:51:55) 
Almanya vizesi için birebir aynı sıkıntıyı yaşayan birini biliyorum, sanırım ocak ayıydı. Vize başvurusu değerlendirilirken otel rezervasyonunu bookingden iptal etti, konsolosluk da direkt bunu sebep göstererek vizesini reddetti. Bizzat otelden teyit alıyorlar yani buna şahidim.


  • roket adam  (26.04.18 01:03:34 ~ 01:03:49) 
Size çok teşekkür ediyorum, on kere fikir değiştirdim bugün ama @roket adam'ın dediğinden sonra hayatta iptal etmem, durum baya benzer :))


  • justinial  (26.04.18 01:13:59) 
almanya en zor schengen veren ülkelerden. eğer red gelirse bookingi arayıp durumu iletirsin anlayışla karşılıyorlar.


  • mikahakkinen  (26.04.18 10:43:29) 
Bu yüzden ödemeyi otele varınca alan, kredi kartı ve ön ödeme istemeyen otellerden rezervasyon yapın.


  • John Bloor  (26.04.18 10:57:12) 
Vizemi seyahate gideceği günü sabahı anca alabildim neyse ki uçağa yetiştim. Booking için ise; sanal kartı iptal ettim (ücretsiz iptal günü geçtikten sonra iptal ettim). Site sözde benden para almış da 60 euro karşılığında iptal etmiş gibi tribe girdi ama aslında hiç para çekilmedi anlamadım ben de ne olduğunu. ücretli iptal edince tesise haber ver diye bir link vardı oraya da yazdım dedim gelemiyorum şöyle böyle oldu diye. Onlar da geri dönmedi. Sanırım unutulup gitti. Daha sonra google'da aratıp bu posta denk gelen varsa sanal kartı iptal etsin sıkıntı yok gibi gözüküyor. ancak yaptığım şey yanlış tabi ki, keyfiyen böyle birşey yapmayın kesinlikle.


  • justinial  (03.05.18 00:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.