[]

Beyaz (?) Eşya Alımı

Şimdi Duyuru Ahalisi,


Bir hayırlı olsununuzu alırım önce çünkü evleniyor bu kardeşiniz. Tabi her kurufasülyenin saymakla bitmeyen faydaları vardır. Evlilik de böyle bir şey olsa gerek. Almak gereken çok şey var. Özellikle adı beyaz olan ama aslında artık beyazlığını yitirmeye başlayan elektronik eşyalar. Şimdi almak istediğimiz kalemler ve temel kriterleri şunlar;

Çamaşır Makinesi (çalışan insanlarız. hayatımızı kolaylaştıracak bişi olsun kafasındayız. Mesela zaman ayarlayıp çıkmak büyük nimet bizim için)

Bulaşık Makinesi (Bu temizlesin akarı kokarı olmasın hacmi kafi olsun yeter. Yoksa bize kalsa aygaz lady bile iş görür. bütçemizi buna yığmak istemiyoruz)

Buzdolabı (80cm lik bir dolap yerimiz var o yüzden çift kapılı falan yalan. mümkünse dondurucu üstte olsun istedik ama yok kardeşim sen bilmezsin faydaları ahanda şunlar derseniz düşünürüz. Buna para verilir çünkü bazı aletler var sebzeyi mis gibi tutuyor sarıp sarmalıyor adeta)

Bunların haricinde enerji tasarrufu falan mühim tabi, bir de bütçe. Şimdi siz ne aldınız ne kullanıyorsunuz, şimdiki aklım olsa şunu alırım dediğiniz ürünler neler, bizim yan komşunun eltisi şunu almış çok memnunlarmış, aman şundan kaç dediğiniz ürünler neler ve fiyatları nasıl. Bir fikir verin hele şu genç kardeşlerinize.

 
Çamaşır Makines için aynı makinada kurutma makinası olan bi şey icat olmuş bende dün öğrendim.

www.hepsiburada.com

önce yıkayo sonra kuruyo siz çalıştığınız için asıp kurutmak yerine bunda kurutursunuz iki işi birden görür.
  • xu  (25.04.18 23:12:45) 
çamaşır makinesini kurutmalı alma. ufak bir sorunda çok can sıkar. kompleks makineler çünkü. gerenk yok.

artık dayanıklı tüketim malları ibaresi kalktı. ürünlerin ömrü eskisi gibi 20-30 yıl değil. a-b-c enerji seviye safsatalarına da kanma. çünkü aradaki fiyat farkını 40 senede falan amorti edersin. bunları göz önünde bulundurarak modelleri belirle. sektörden bildiriyorum.

bir de fazla kişiye sorma herkesin doğrusu farklı. yormasın o güzel kafanı. daha tül perde, fayans seçeceksin onlara da enerjin kalsın:)
  • hemsta  (25.04.18 23:33:18) 
Hayırlı olsun. Allah mutlu etsin.

Kurutmalı almayın +1

Çamaşır makinesinin kesinlikle kısa programlı olanını tercih edin. 30 dk. yıkama seçeneği olsun. Ben aynı makinede hem kurutma hem yıkama aldım heveslenip ama 5 yılda 5 kez bile kullanmadım. Bi de çok alengirli bir makine almışım en kısa programı 50 dakika, Zaman sorunu olan anlarda hızlıca yıka ve ser yapamıyorsun,

Aynı şey bulaşık makinesi için de geçerli. Ekonomik sınıftan sadece 2 ayarlı bir Bosch bulaşık makinesi aldık. Sonradan anladık ki en kısa süreli ayarı bile tam 2 saat. Çalışan aktif insanlar için hele de gelecekte bebek olunca bu korkunç bir süre.

Demem o ki her iki makinede de sade, basit, gereksiz fazla ayarı olmayan ama yıkama süresi konusuna dikkat edeceğiniz makineler seçin.
  • medre  (26.04.18 00:08:54 ~ 00:12:33) 
bosch kullaniyoruz, memnunuz. bosch veya siemens alirsaniz alman uretimi olmasina dikkat edin. ornegin bulasik makinesinde turk uretimi olanlar plastik, alaman olanlar celik tabanli oluyor ve plastikse bir sure sonra koku yapiyor..


  • ozgur bir kusun hatirati  (26.04.18 00:27:20) 
kurutmalı almayın diyenler kurutmalı çamaşır makinesi kullanmışlar mı? 2 yıldır samsungun eco bubble mı ne bir makinesini kullanıyorum 9 kg yıkama 6 kg kurutması var. hayat kalitemi arttırdı, 2 kişi çalışıyoruz, evde çamaşır derdi olmuyo, kurutup çıkıyo, hiç de bir şey olmadı.


  • benaslinda  (26.04.18 10:20:59) 
siemens aldım çamaşır mak. ve bulaşık makinesinden memnun değilim. bosch siemens aynı hiç bir farkı yok sadece bosch isminden dolayı daha pahalı.

buzdolap siemens memnunuz. ancak kolsuz buzdolabı alma.

çamaşır mak. çok para verdik ancak yeni makineler su tasarrufu şu özellik derken şaçmalıyor. ne kadar program çoksa beyni yanıyor makinenin en az programlı en sadesini öneririrm. bulaşık makinesi farketmiyor. alayı aynı.

alıyorsan made in germany siemens bosch al ancak onlarda fiyat 500 tl daha fazla.
  • mikahakkinen  (26.04.18 10:52:08) 
Kurutmalı makine alma diyenler otomatik vitese karşı olanlarla aynı güruh galiba :)

Kurutmalı çamaşır makinesi alın mutlaka, büyük icat. Bulaşık makinesini ise denildiği gibi en az ve basit programlı olanlarından alın ama alırken tabak bardak dizme raflarını kontrol edin. Bazıları çok kullanışsız.

En son çıkan pahalı modellere gerek yok, indirimli olan ne varsa onları kovalayın.

80 cm standart buzdolap için ideal, genelde de dondurucu kısımları üstte oluyor zaten. Dondurucusu altta olsun dersen seçenekler azalır ama üstte olsun dersen çok çeşit var.

Son bir not, evlenmeyin olm manyak mısınız?
  • John Bloor  (26.04.18 11:07:06) 
benim anladigim kurutma konusunda; evet hayat kaliteni arttiriyor. evde kurutacak yerin yoksa sahane bir sey. ama teknolojisi daha hassas ve camasirlar yipraniyor kururken. yani balkona kurutma teli koyma sansin varsa kurutmaliya gerek yok bence.

esyalarin hepsini ayni yerden alirsan guzel indirimler olabiliyormus.
  • jimicik  (26.04.18 11:17:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.