[]

Araç temizliği soruları

1-Ön konsolu ve plastik aksamı ne ile silersek güneş çatlaması yapmaz? Herkes kimyasal sürmeyin nemli bezle silin diyor. Nedir doğru olanı?

2-Arabayı kuaföre verince arabanın içinde 0 araba kokusu oluşuyor. O koku ne ile veriliyor acaba?


 
ben ön konsolu meguiars'ın ultimate protectant diye bir ürünü var, onunla temizliyorum.

piyasada sıfır araç kokuları satılıyor parfüm olarak, onlardan kullanıyorlardır.
  • battal gemalmaz  (25.04.18 21:14:45) 
1- su bazlı ürünler. evet kimyasal sürülmez. oto yıkamacılarda süt sürelim mi derler mesela sürdürtmeyin. su bazlı ürünü yüzeye fıslayarak yada bir beze sürdükten sonra siliyoruz sonra kuru bir mikrofiber bez ile üstündeki kalıntıyı alıyoruz.

2- sıfır kokusu istiyorsanız satılıyor. würth'ün sanırım öyle bir kokusu vardı. ama asıl olay ozon gazıyla araç içi dezenfekte ve strelize edildikten sonra o kötü kokuların çoğu gidiyor.
  • false pretension  (25.04.18 21:16:57) 
1- herhangi bir markanın apc’siyle önce temizliyorsunuz. Sonra da atas plak2 ile korumaya alıyorsun. Bu dediklerimi erdem boya’dan doldurtabilirsin istanbuldaysan.


  • kompisko  (25.04.18 21:34:51) 
1- valla ben direkt içini buharla yıkattırıyorum. sanırım o nemli halini almak için düz bezle konsolu siliyorlarmış gibime geliyor. bende alerjik vakalar cok oldugu ıcın, buhar olayı arabada ıyı oluyor. sorunuza tam cevap olmadı bu gerçi ama yazayım dedim. belki buhar olayının sakıncalı oldugunu yazan bırı olur. aydınlanmıs oluruz:)


  • hede hodo  (25.04.18 21:49:24) 
1 badem yağı.


  • mikahakkinen  (25.04.18 22:08:57) 
Kaliteli ürünler var sırf ön konsol için kullanılan. onların hiçbi zararı olmayacağı gibi uv'den de korur BENCE.

kokuya gelince. benim tanıdığım oto yıkamacı nerden geçirdiyse eline bir parfümü var, kesinlikle satmıyor da ismini de söylemiyor, mükemmel ötesi her binen bu ne ya? diyor hatta. hiç böyle bir koku duymamıştım bugüne kadar. 15 gün de net bir şekilde kalıcı.

büyük markalara (sarar tekzen vesaire) özel üretilen profesyonel kullanım için parfümler var. markalar kendilerine tescillettiriyorlar hatta. büyük ihtimal bu markaların birininkini bi yerden bulmuş, söylemiyor da. uğraşsam bulurum da..
  • ssiradanbirigibi  (26.04.18 01:07:35 ~ 01:08:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.