[]

Kedi alerjisi

Ey kedi severler, veterinerler, saglikcilar ve bilimum meslek erbabi,

Bizim 5 yasinda bir oglumuz var. Ufaklik dogdugunda kedimiz vardi, bizim cocuk 1 yasina gelene kadar da kedimiz hayattaydi, baya icli dislilardi.
Sonra da ara ara ablamin kedisiyle oynamisligi vardir, kediileri sever.
Simdi biz 4 gun once bir minik bir yavru kedi sahiplendik. 2 gun once gece oglumuz bir anda nefessiz kaldi, tipik bir astim atagi gecirdi. Daha once hic boyle bir sey olmamisti. Ciltte sorun yok, goz kasintisi vs de yok. Bir anda boyle bir sey oldu, acilde bir igne yapildi, ufaklik rahatladi. Sonra da tekrarlamadi.

Alerjisi sonradan ortaya cikabilir mi diye killanip kan testi icin kan verdik, sonuc da 1-2 gun sonra cikacak. Eger alerji ise yeni atak gecirdigi icin o kola cizik atilarak yapilan test riskli olur diye onu yapmadilar. 15 gun sonra yapariz dediler.

Bu nedir sizce? Alerji boyle pat diye bu sekilde ortaya cikabilir mi? Cok korktuk. Yarin kediyi aldigimiz kisiye geri verecegiz uzulerek.

 
Sonradan ortaya çıktı benim de ama değişik zamanlarda, değişik dozlarda. Mesela Nisan mayıs gibi daha fazla oluyor. Son 3-4 senedir var ama 8 senedir kediyle uyuyorum :) vücut bağışıklık kazanıyor, arada tıkandığım oluyor o zaman da fısfısım var onu sıkıyorum göz damlalarımı damlatıyorum. Baharda griple birleştiğinde de hava alıyorum makineden.

Ama benimki sadece kediden değil, ev tozuna karşı çok yüksek seviyede alerjim var ve tozlu ortamda uzun tüylü kedimi sevdiğimde gözlerim hemen kızarmaya başlıyor ve tıkanıyorum.

Yani diyeceğim o ki alerjisi çıktı diye kediden uzak tutmayın, bırakın bağışıklık kazansın. Hayvansever bir doktor eşliğinde güzel bir tedavi planı oluşturulabilir. Etrafımda çok örneği var.
  • mutlusismankedi2015  (26.04.18 02:09:43) 
Su cizik atmali alerji testi yapildi gecen gun ve anlasildi ki ufakligin kedi alerjisi yokmus. Bu da sasirtici oldu, o zaman neden o atagi gecirdigini bulmaya calisiyoruz simdi.


  • kartonpiyer  (02.06.18 16:24:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.