[]

Lezzetsiz omlet problemi

Selamlar,

Yaptığım omletler lezzetsiz oluyor. Kısık/harlı ateş, tavanın üstü açık/kapalı, sütlü/sütsüz, robotta veya çatalla çırpmalı, kaşarlı/normal peynirli...deniyorum bunları ama bir türlü lezzetli bir şey çıkmıyor. Nasıl yapmalı?

Ben yaparken az zeytinyağı kullanıyorum, tereyağı kullanmıyorum ama bu lezzetsizlik sadece bundan olmamalı değil mi? Yumurtayı da marketlerdeki en iyilerinden kullanmaya gayret ediyorum.

Ben şöyle yapıyorum genelde: tavayı ısıtıyorum, zeytin yağı döküyorum, yağ biraz ısındıktan sonra omlet karışımını döküyorum, genelde harlı ateşte, altı pişince diğer tarafı çeviriyorum bu kadar. Yanlış nerede? Çevirmemem mi lazım yoksa?

Çok teşekkürler.

 
Zeytinyağı yumurta pişirmek için uygun değil bence tat olarak. Tuz ve karabiber eklemeyi deneyin.


  • dissendium  (25.04.18 14:16:32) 
yapış tarzında bi sıkıntı göremiyorum
aklıma gelen 2 opsiyon var

1-omlet sevmiyorsunuz
2-tuz veya yeterince baharat koymuyorsunuz

biraz da sütle çırpmayı deneyin. ha zeytinyağını da bir iki damla koysanız yeter. fazlası tad bozar
  • interview with the vampire  (25.04.18 14:16:58 ~ 14:17:26) 
omlet konusunda refika birgul'un videosunu tavsiye ederim.

nasil bir omlet istedigine gore yapim sekli degisiyor.

yumurtayi cok cirparsan icine cok hava alir, o zaman daha kabarik olur.
az cirparsan daha ince tok bir katmanin olur. tuz dokersen cirparken yine sisme azalir. bence sismemisi daha guzel.

yag lezzetin %40'i en az. guzel bir tereyagiyla z.yagini karistirin, bir de oyle deneyin.

kapak kapayinca daha guzel pisiyor. zaten cevirmeden pisirecekseniz kapak kapamaniz lazim, yoksa ustu civik civik kalir.

bir de silikon spatulayla iceri yonde ite ite pisirilen versiyon bence en lezzetlisi.
  • jimicik  (25.04.18 14:26:17) 
karemalize etmek önemli, eğer sadece pişti deyip karemalize olmadan kapatıyorsan hata yapıyorsun.


  • Photographer  (25.04.18 14:41:41) 
ben de az zeytinyağı ile yapıyorum, baya lezzetli oluyor yaptığım omletler. yurtdışında başkalarıyla bir evde kalıyorum. yiyenler epey beğeniyor. bilmiyorum bir sırrı var mı ama anlatayım.

yumurtaları çırpıyorum, tuzla karabiber ekliyorum, biraz daha çırpıp ısınmış tavaya atıyorum. tava zaten ısınmış olduğu için altı hafiften beyazlamaya başlıyor ve bir şeyle kenarlardan ortaya doğru yumurtayı hareket ettiriyorum ve henüz pişmemiş kısımları kenarlara yolluyorum, pişenler orta kısma geliyor. daha sonra yumurta pişerken üzerine beyaz peynir koyduğum oluyor, kaşar koyduğum oluyor, artık ne varsa evde ona göre bir peynir çeşidi ekliyorum. ıspanak varsa ıspanak da koyuyorum. taze fesleğeni de yakıştırıyorum. sadece peynirle de yediğim oluyor tabii. en son omletin üst kısmı tavayı hareket ettirirken yerinden fazla oynamaz haldeyken (ama aşırı kuru da olmuyor hani) bir yarısını üzerine kapatıp tabağa alıyorum.
  • soso  (25.04.18 14:48:39 ~ 14:50:36) 
mutlaka tereyağı kullan
bir de ben sarısıyla beyazını pişerken karıştırıyorum daha lezzetli oluyor.

  • dieselsingle2  (25.04.18 15:37:17) 
tereyağ bir omletin olmazsa olmazıdır.


  • naksidil  (25.04.18 16:06:10) 
zeytinyağlı yumurta güzel olur ama omlet olarak değil, yağda yumurta olarak ve az da piştikten sonra az da limon sıkarak çok güzel olur.

omlet olarak tavsiyem tereyağı ya da ayçiçek yağı. bir de malzeme olarak kaşar konulacaksa kaşarı içine değil, pişmeye yakın üzerine eritmek (bence) daha güzel oluyor. tabii bu konular biraz da farklı damak tatları meselesi, ama denemeye değer gibi:)
  • grampus  (25.04.18 16:45:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.