[]

arkadas ile aramdaki gerginlik

selam. hemen size bir sey anlatacagım, benim hem komsum hem arkadasım olan bir kız var, sımdı biz bunla samimiydik ama benim çor cocuk iş güç derken keza onun da aynı şekil bir hayatı olunca, arada sırada görüşüyorduk, her ne kadar arada sırada olsa da yıne de yakındık filan. benım gecen sene annem epey rahatsızlandı, o sırada beni aradı sordu, yardımcı olacagım bır sey varsa ara sor cekınme dedi saolsun. annemin nekahet dönemimde de güçlü ol senın cocukların var dıyerek hep bana destek verdi. sonrasında ben annemi kaybettim, cenazeye geldi yanımda oldu. onu görünce sarıldım çok ağladım (şu an bile yıne gözlerim doldu. ve zaman gectı onun da annesıne kanser teshısı koydular ve az bir ömrünün kaldıgını söylediler. ben de aradım dedım bak nolur benım de sana yardımcı olacagım bır sey varsa söyle, bu aşamaları yasadım sen de bılıyorsun fılan hep konustuk. yalnız benim işlerim çok yogun, annemden sonra babam ve abimle daha fazla ılgılendıgım ıcın, bazı zamanlar arayamadım ben bu kızı. hatta onu apartmana girerken gördüğüm zaman da söyledim, naptınız annenın tedavısı nasıl gıdıyor kusura bakma arayamadım. neden sonra hep bana soguk ve uzak durdu. bazı zamanlar konusmadı sadece bir selam verdi gectı. yahu ben ne yaptım ki dıyorum?
sonra yine bır kez daha mesaj attım, nasılsın ıyı mısın? nasıl oldunuz? sana mahcubum senı arayamıyorum gıbı seyler. o da yazmıs ıyıyiz aynı ugrasıyoruz işte demıs.
gecen parkta cocukları oynatırken benı gördü ama yanıma gelmedi, ben ise ona el salladım, zoraki bir kafa salladı merhaba der gıbı. yıne canım sıkıldı, dedım ki dur buna mesaj yazayım yıne, belki söyler. soramıyorum da nedense sen bana nıye böylesın dıye.
nasılsın iyi misin, ne yaptınız annen nasıl galiba bakıcı arıyormussunuz öyle duydum, bulabildiniz mi? dedım ve gelen mesaj şu şekildeydi;
bir şirket aracılığı ile bulduk, teşekkürler ilgine..

(gayet resmi geldi bana)

dün ise annesi vefat etti. akşam hastaneye gittim, sakinleştirci vermişler, yahu ben kendimi o kadar suclu sanki bır sey yapmıs gibi, sanki hayırsız gıbı hissettim ki, basın saolsun dedım. benımle de konusmadı orda. zaten hali de yoktu, ama kendımı resmen fazlalıkmıs gıbı hıssettım. ben teselli etmesini hiç bilmem, konusamadım zaten. öyle mal mal durdum, ne desem dıye dusunuyorum. gercı bısey dememe gerek var mı ki dıyorum?
sonrasında cenaze arabası geldi ve memlekete gittiler.

işte böyle sizce ben mal mıyım? bu kız neden böyleydi, hadi üzgün yorgun bitik desem, dıger kısılere cok samımı bana uzak. valla bilemedim.
tamam hayırsız olabilirim ama kac defa da bunun ıcın ondan özür diledim ve anlayış bekledim.

siz ne dersiniz bu duruma?

 
sizinle alakasız bir durum bence bu. annesinin ölümü ile uğraşırken pek aklına gelmemiş olabilirsiniz. biraz süre verin. cüzi miktarda ilgiyi eksik etmeyin. yanında olmaya çalışn. aşarsınzı umarım bu günleri.


  • charlotte blanc  (25.04.18 13:07:06) 
annesinin hastalık sürecinde evde ziyaret etseydiniz daha iyi olurdu.(tabi o size bu şekilde davrandıysa).

annesini kaybedeceğinin bilincinde olması sebebiyle sizle alakası olmayan bir duygu durumuna sürüklenmiş olabilir.
  • caletti  (25.04.18 13:10:13) 
başınız sağolsun.

siz gereken ilgi ve alakayı göstermişsiniz.

belki bir anlık ilgisizlik döneminde size gönül koymuş olabilir. ama samimi biri olsaydı o kadar açıklamaya ve ilgiye karşı eskisi gibi olabilirdi de.

siz yine sanki böyle bir soğukluk yaşanmamış gibi kararınca ilgi ve alakanızı eksik etmeyin.

aranızda bir gerginlik yok.
  • eeb  (25.04.18 13:13:12) 
başınız sağ olsun.

eeb +1

memleketten dönünce bir taziye de burada olacak, yanında olursunuz. kırılmış biraz belli ve yaşadığı hassas dönem dolayısıyla da soğuk konuşmuş. arkadaşlığınız bu süreci atlatır umarım.
  • runagain  (25.04.18 13:20:19) 
Bu tür davranışlar beni insanlardan iyice uzaklastiriyor


  • mavikalem  (25.04.18 13:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.