[]

nikah başvurusu için sağlık raporu

nasıl oluyor? ne kadar zamana ve paraya mal oluyor?

google'a sordum ama tam net bir cevap bulamadım. yazılar birbirini tutmuyor ve hangisi doğru, hangisi yanlış kestiremiyorum.

anladığım kadarıyla bunu gidip sağlık ocağında, tam teşekküllü devlet hastanelerinde ve parasını verip özel hastanelerde yaptırabiliyoruz. sonra gidip aile hekimimizden onay alıyoruz.

fakat aklıma birkaç şey takıldı. bugün erkek arkadaşım bana "benim ekstradan akdeniz anemisi testi yaptırmam gerekiyor, onun da sonucunun çıkması 15 gün sürüyormuş" tarzında bir şey dedi. ikimizin de aynı testi yaptırması gerekmiyor mu, ben de taşıyıcı olamaz mıyım? yoksa o da internetin azizliğine mi uğradı? internetten araştırdım ama net bir cevap bulamadım.

aklıma takılan başka bir şey de şu, benim evimin yakınındaki sağlık ocağına gittiğimde biliyorum ki %99.9 beni başka bir yere gönderecek. devlet hastanesinde yaptırmayı düşündüm. randevu almak mı gerekiyor yoksa gidip sıraya mı girmek gerekiyor bilmiyorum. eğer zahmetli bir süreç olacaksa, zamandan tasarruf adına özel bir hastaneden bu raporları almam bana ortalama ne kadara patlar?

bu konular hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
yardımlarınız için ise şimdiden teşekkürler.

 
Biz toplum sağlığı merkezine gittik. Orada fotografli(1 adet foto) form doldurduk. Sonra ikimiz de kan verdik ve ayni testler yapildi. Her belediye sonuc istemiyor, bizim bagli bulunduğumuz belediye için test yaptirmak yeterliydi. Oyle olunca, test yaptirdigimiz gun, testi yaptirdigimiza dair belgeyle birlikte belediyeye basvurumuzu yaptık. Sonuç vs.beklemedik. basvuracaginiz belediyenin sitesinde sonuc raporunun gerekip gerekmedigi yaziyordur sanırım. Hayirli olsun simdiden.


  • aslanim giralicam  (24.04.18 23:39:07) 
aile hekimine gidiyorsun kan testi talep ediyor bu ücretsiz.bir de verem savaşa gitmen gerekiyor oda 25 ya da 35 tl.
polikiliniklerde de yaptırabilrsin şişli'de 140 tl idi hepsi.(ciger filmi yani verem savasta cekilecek filmde içinde) ve sabahtan kan verirsen akşam 6'da alınabiliyor kadınlar için. Erkeklerde testler farklı olabilir zira sonuclar ertesi gün alınabiliyordu.

  • wishful thinking  (24.04.18 23:39:17 ~ 23:40:09) 
Bir tsm'de aile hekimine gidiyorsunuz, kan veriyorsunuz. Hepsi bu. Bizi verem savaşa yönlendirmediler. Bir ay önce yaptık. Sonuçları da yasal olarak isteyemiyorlar zaten. Anemi olsam da hiv+ olsam da evlenebiliyorum,kimseyi ilgilendirmiyor eşimden başka.


  • kullanıcıadımbuolsun  (25.04.18 00:17:27) 
ben çok yakın bir zamanda evlendim. bilgiler taze yani. bize nikah dairesinden istenenleri verdiler. listede kan tahlili vardı. bize ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezinden almamız gerektiğini söylediler. gittik oraya, zaten ne yapmaları gerektiğini onlar biliyorlar. biz kanı öğlen verdik. akşamında da aldık sonuçları ve aile hekimine onaylattık. daha sonra onaylattığımız bu belgeyi diğer belgelerle beraber nikah dairesine teslim ettik. o dediğiniz ekstra şeyleri yaptırmadılar. ama ben sormuştum kan alınırken böyle bir şey var mı diye. eğer tahlil sonucunda bir sorunla karşılaşılırsa ya da hissedilirse, duruma göre belki ekstra tahliller istenebilir ve farklı işlemler yapılabilir dediler. ama genelde rastlanmıyor diye de eklediler.


  • usesoap  (25.04.18 00:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.