[]

Fibabanka’ya para yatırılır mı?

Diğer bankalardan %1 civarı daha fazla faiz oranı veriyorlar, o da ayda 120-130 tl fark ediyor. Sizce değer mi sorun yaşar mıyım? Parasını Fibabanka’da tutan var mı?
Teşekkürler.



 
120 lira için risk almaya değmez bence


  • oekuklu  (24.04.18 23:22:02) 
ne riski varmış ki digerlerinden farklı? ben tutuyorum paramı. herhangi bir özel banka. az sayıda şubesi olması bir şeyi değiştirmez.


  • 507  (24.04.18 23:38:30) 
www.bddk.org.tr

Bu listede adi var. Nasil bir risk tasisin ki?
  • bedbed  (25.04.18 00:02:48) 
bankaların bilançoları önemlidir. banka sizden aldığı parayı başkasına kredi olarak kullandırır. o kullandırdığı kredinin geri ödemeleriyle size faiz ödemesi yapar. bu yüzdendir ki kredilerin faiz oranları vadeli mevduatlardan yüksektir veya gün oyunu yapılarak aynı tutulur (35 gün gibi)

ya da banka sizin paranızı merkez bankasında işleyerek faiz kazanır.

bir bankanın bilançosu ne kadar büyükse riski o kadar azdır. çünkü satacağı para miktarı çoktur.

özet geçecek olursam ilk tıkta 2016 raporlarına erişebildim. buna göre aradaki farkı görebilirsiniz.

teknik olarak risk budur. ayrıca doların hızla arttığı günlerde faizlerin yükselmemesi için yapılan siyasi baskı da bir risktir, ki bu durum dolar olarak borçlanan bankalara ekstra yük getirir. bu da riskin başka bir boyutudur.

www.fibabanka.com.trılı-Faaliyet-Raporu.pdf

www.yapikredi.com.tr


teknik olarak bildiklerimi açıklamaya çalıştım. eğer hatalı olduğum bir yer varsa seve seve düzeltebilirim ve ben de öğrenmiş olurum. konu çok dallı budaklı olduğu için özetlemeye çalıştım. detaylı bilgiler şuralarda da var:

dergipark.gov.tr

bu bilgiler biz son tüketiciye ne gibi riskler oluşturur derseniz, ekonomik krizin bir gün geleceğini düşünenlerdenseniz içerdeki paranız başınızı ağrıtabilir. yok olmaz ama uğraşırsınız. bu yüzden büyük bankalar daha güvenilir gibi geliyor bana.
  • oekuklu  (25.04.18 00:12:52) 
İcerde ust kademeden tanidigim var. Guvenilir oldugunu soyluyor.

Ytd tabi ki.
  • fakyoras  (25.04.18 01:14:53) 
Kac oran veriyor?


  • ykyt  (25.04.18 01:31:18) 
tmsf 100.000 tl'ye kadar devlet garantisi vermektedir. yani 100.000 tl'den daha düşük bir mevduatın varsa banka batsa bile devlet babadan alırsın paranı


  • silah taciri  (25.04.18 10:24:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.