[]

yalnızlık ve bilimsel gerçekler

yalnızlığın fiziksel anlamda yalnızlığın hasta ettiği doğru mudur? hiç arkadaşının olmaması vb... sosyal temastan yoksun olmak vb.




 
sosyal insanların net bir şekilde daha uzun yaşadıklarına ait araştırma duymuştum.


  • ssiradanbirigibi  (24.04.18 02:34:38) 
Yalnızlık, üzüntü ve mutsuzluk gibi duygulara neden oluyorsa kişinin psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Kötü bir psikoloji de vücut sağlığını etkileyebilir. Uzun süre yalnız yaşayıp gayet mutlu olan insanlar da var. Yalnızlığın hasta etmesi pek gerçekçi bir düşünce değil. En fazla, yalnızlık insan sağlığını olumsuz etkileyebilir denebilir.


  • dissendium  (24.04.18 02:39:30) 
bunu yanlızlık bazında düşünmemek lazım. insanın psikolojisini etkileyen her durum ve duygu insanı hasta edebilir. herşey insanın beyninde başlıyor. psikolojisi bozuk olan insanların fiziksel olarak da hastalandığı bir gerçek. önemli olan bu problemleri düşüncede çözebilmek. yoksa hayattaki herşey geçici zaten ve bu hayatta her zaman yalnızız. en sevdiğimiz anlar, en acı çektiğimiz anlar, ailemiz, eşimiz/sevgilimiz, işimiz. hepsi belli bir zaman aralığınca bizimleler.


  • greenshadow  (24.04.18 03:10:14) 
Ben bununla ilgili bir makale okunustum, yalniz insanlar daha fazla stres bozukluklarina, depresyona yakalaniyor uzun vadede


  • baldur2  (24.04.18 03:12:05) 
@acemi + 1 000


  • runagain  (24.04.18 05:32:41) 
Yalnızlık bütün psikopatolojiler için risk faktörüdür.
Sosyal desteği çok olan insanlar daha uzun Yaşar, daha az hasta olur, daha mutlu olurlar. Bunlar hep bilimsel araştırmalar.

  • şubatsonrası  (24.04.18 10:27:14) 
blogs.einstein.yu.edu

ağzını burnunu kırar diyor.
  • kablelvuku  (24.04.18 10:33:31) 
Doğru. Social support and health diye aratırsan bilimsel veri tabanlarında bir sürü şey çıkar.


  • playing star again  (24.04.18 12:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.