[]

fotografcilikta kurs mu video mu?

selam,

birkac ay once dslr makine aldim. su ana kadar bir kere fotograf cektim :) hazir havalar da guzellesirken birazcik inceliklerini ogreneyim diyorum.

iso-diyafram-enstantane nedir ne degildir internette bulunabiliyor ama evde calistiktan sonra disarda denemek pek mantikli degil gibi, unuturum :) disardayken video izlemek de pek makul gozukmuyor. fotografcilikla ugrasan dogru duzgun arkadasim da yok.

video izleyip mi gelistirim kendimi yoksa fujifilm'in filan turu oluyormus, oyle bir seye mi katilayim? yoksa buradan biri "hadi gel su gun beraber fotograf cekelim, sen de ogrenmis olursun" der mi?

 
fotoğraf çekmeyi öğrenmek ciddi zaman istiyor.

herşey iso diyafram ve enstantane den ibaret değil ,ne kadar çok çekersen, ne kadar çok fotoğraf incelersen, gözünü ne kadar geliştirirsen o kadar iyi çekersin

bunun hiç bi önemi yok, video izle, kursa git, beraber çek. sen çekeceğin fotoğrafı çekmeden kafada canlandırmadan bu işler zor. zaman istiyor işte.

basit kurallar ve presetler var onları öğren, kadraj, kompozisyon, çekim hatası(camera shake, under, over exposed) gibi şeylerden kaçın.

fotoğrafta emin ol herkesin çektiği her fotoğraf muhteşemdir, süperdir kusursuzdur, aslında öyle değil tabi.
ben çok değil 3 5 ay önce çektiğim fotoğraflarımı bile beğenmiyorum, çünkü gün geçtikçe gözüm ve yeteneklerim gelişiyor, eskideki şeyler basit kalıyor.

sen sürekli her çektiğini beğenirsen anla ki hiç gelişmiyorsun.
  • Photographer  (23.04.18 23:17:12 ~ 23:20:42) 
mesela yol fotografi cekiyorlar, arabalarin isiklari duz cizgi gibi oluyor, veya uzayi cekiyorlar, uzun pozlama mi ne yapiliyormus sanirim, yildizlar gercek gibi duruyor...

bu tarz seylerin teknigi var tabi. onlari nasil ogrenebilirim ?
  • fakyoras  (23.04.18 23:39:46) 
hah bak bunlara kaynak bulmak çok kolay.

youtube a ne fotoğrafı çekmek istediğini yazar ve gavin hoey gibi adamları da takip edersen, bulamayacağın hiç bir fotoğraf tekniği, fotoşop tekniği yok.

genelde tripod üzerinde uzun pozlama yapılarak çekilir. bu basit olan yöntem.
chaceteera.files.wordpress.com

ikinci yöntemde ya kamera elde shutterspeed i düşürerek haraket eden aracı takip edersin ya da yine tripodda çekersin ama araç senin istediğin şekilde hareket eder ve belli bir noktada durur.

i.pinimg.com
  • Photographer  (23.04.18 23:45:49) 
uzun pozlama uzay milkyway biraz zor.

birincisi geniş açı lens olması lazım tercihen prime ve 1.4 ve altı

ikinci olarak makinanın iso performansının çok yüksek olması lazım

üçüncüsü telefona indireceğin bi kaç programlar telefonun gpsi vasıtasıyla, milkyway ya da kuzey yıldızına nişan alıp makinayı fokuslaman lazım

en önemlisi de çok karanlık olması lazım, bu ne yazıkki türkiye de pek mümkün değil, çok karanlık yer bulmak çok zor.
  • Photographer  (23.04.18 23:52:21) 
Videodan öğren.


  • playing star again  (24.04.18 12:01:37) 
bence milkyway o kadar zor değil. youtube'ta çok basit yöntemleri anlatan videolar var.

ha zorluğu şu, şehir ışıklarından uzak bir yer bulmak. bunun dışında 2.8 diaframla bile çekersin. f4'le çeken de var. iso'yu yüksek tutarsan üstüste stackleyip biraz fatoşlarsın olur biter. he tabi geniş açı lazım her halükarda.
  • beyteper canavari  (17.07.18 10:46:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.