[]

Chp'nin İyi partiye vekil transferi ve Akp'nin tepkilerini anlamdırmaca?

Partilerin her adımı politika oyunu sonuçta.

Akp seçim tarihini erkene alarak İyi parti'yi saf dışı bırakmaya çalıştı. Chp de karşı hamle olarak vekil transferi ile İyi parti'yi seçim dışı kalmasına müsaade etmedi.

Şimdi mevzu buyken Akp'li vekillerin, cumhurbaşkanının olayı Güneş Motel olayından daha beter demesi ne mana?

Bir de geçmişe baktığımda Güneş Motel olayı da siyasi bir hamle, hükumet kurulsun diye Ecevit vekil transfer etmiş. Bunlar neden kötü olsun ki?

Yani bu iki olaya baktığımda ben siyasi zeka görürüm nesi kötü bunun?

 
Manevra diye bir şey varsa propaganda diye de bir şey var.


  • chavezding  (23.04.18 22:16:58) 
Güneş Motel olayında transfer edilen vekil -hatırladığım kadarıyla- bakanlık teklifiyle "olur gelirim" dedi ve zaten şaibeli biriydi. Ayrıca sonrasında ipliği pazara çıktı, ortalık harman yerine döndü. Bu yüzden Güneş Motel hadisesi famous değil infamous geçer siyasi tarihimizde. Buradaki 15 vekilin transferine Güneş Motel atıfında bulunulmasının sebebi, "bakın bu da en az o olay kadar aşağılıkça" demek oluyor.


  • gonion  (23.04.18 22:31:20 ~ 22:31:40) 
chp transfer edince seçime girebiliyor mu yani.


  • Cursed Chico  (23.04.18 22:47:29) 
Vekil transferi olmasa da İyi Parti seçime giriyor zaten, kanun belli kural belli. Kaldı ki bir gün önce yargıtay YSK'ya seçime girmeye uygun parti listesini vermiş.

Sanırım bu vekil transferi seçime girme meselesi değil, seçim yardımı almak için yapıldı.

Yanlız basın açıklaması yapılırken o 15 vekilin de surat ifadesinden ülkedeki demokrasinin ne halde olduğunu anlayabilirsiniz, yanlış görmediysem bir erkek millet vekilinin gözleri baya doluydu. Yazık lan!
  • John Bloor  (24.04.18 10:14:24) 
Manevra diye bir şey varsa propoganda diye de bir şey var +1

Güneş Motel olayı gonion'un söylediği gibi etik açıdan doğru olmayan, kişisel menfaatlerle bağlantılı bir olaydı ve zamanında o milletvekilini transfer eden parti için en hafif deyimle "çirkin" addedilmişti. Benzerlik yoluyla anti chp+iyi parti propogandası yapmaya çalışıyor akp.
  • SiyamkedisiZorro  (24.04.18 12:25:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.