[]

Elektronik Sigara

Merhaba arkadaşlar...

Önce kendimi ve sonra benim gibi sigarayı bırakmayı düşünen insanlar adına sizden bir iyilik istiyorum. Sigarayı bırakma adımı olarak elektronik sigaraya geçiş yapmak istiyorum. 14 yıldır sigara kullanıyorum. Aslında sigara içmeyi çok seviyorum, bırakmak da istemiyorum ama zararlı işte biliyorum ve ileride sorun yaşayacağım. Hem her ne kadar ben duymasam da kokusu falan, bitsin artık istiyorum. Biliyorum belki birçoğunuza bu şekilde bırakmak çok saçma geliyordur ama ben inanıyorum buna. Geçenlerde bu şekilde bırakan birisine rastlayınca bu umudum daha da arttı, hatta adam bu şekilde dört arkadaşına daha bıraktırmış sigarayı. En başta nikotinli olanından kullanmış, sonra nikotinsizine geçmiş, sonra da tamamen bırakmış. Ama smok allien gibi bir marka kullandığını öğrenmek dışında kendisinden çok fazla bilgi alamadım. Sadece iyi araştır dedi almadan önce.

Benim sizden ricam; "hangi marka model elektronik sigarayı kullanmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Hangi site güvenilirdir? Piller konusunda neye dikkat etmeliyim? Pilleri nereden satın almalıyım? Malzemelerde nelere dikkat etmeliyim?" vb sorularımda bana yol göstermeniz. Bu konuda gerçekten çok cahilim. Bunun için şu an 300-400 lira verebilecek durumdayım. Çevremde bende işe yaradığı takdirde bu işe başlayacak hatta belki direkt benimle birlikte başlayacak insanlar da var. Durum benim ve bizim için çok önemli yani kısacası. Şimdiden ilginize çok teşekkürler.

 
şu sıralar pico tavsiye ediliyor. herkes memnun. ben ise smok allien kullanıyorum ve memnunum.

dikkat edilecek şey şu, sigarayı bırakanlar genelde mtl (sigara içimi) tercih ediyor. ben dl (nargile içimi) tercih ediyorum.

mtl, sigara hissini daha çok hissettirir, yüksek mg nikotin kullanarak daha az likit tüketiminiz olur.

dl, daha keyiflidir, bol buhar vardır, düşük mg nikotin tercih etmek daha iyi olur, dolayısıyla daha çok likit tüketirsiniz.

en önemli noktalardan biri likit bence. Kendiniz yapabilirsiniz ilerde, şimdilik güvenilir markalardan tercih edin.

en çok bilgi edinebileceğiniz site: esigara.eu dur fakat şu sıralar site ile uğraşıyor devlet, sürekli yavaşlıyor vs. eski adı esigaram.us idi.

sormak istediğiniz şeyler olursa özel mesaj atabilirsiniz. fiyat konusunda lütfen araştırmanızı iyi yapın, kazıkçı çok var piyasada.
  • Fusha  (23.04.18 16:27:30) 
iqos araştır.


  • mysql34  (23.04.18 18:25:10) 
Elektronik sigara için marka model çok önemli değil. Başlangış setleri zaten pico, ijust s, alien, revenger vs. esigara.eu forumuna üye ol. Orada satış yapanlar güvenilir insanlar. Pil dahil her şeyini oradan alabilirsin. Ama ben pillerimi pilsitesi.com'dan alıyorum. Ne olur ne olmaz, pil işi tehlikeli olabiliyor.

Önemli olan likit seçimi. Forum'da likit satanlar da var. one hit wonder, dinner lady, cuttwood, eliquid france gibi premium likitler kullan. Bunlar gerçekten çok sıkı denetimle üretim yapan yerler. Amerikan pasajı, Doğubank vs yerlerde bunların çakmaları da çok. Ucuz olsun diye sıvı sabunda kullanılan gliserinle likit yapanların tuzağına düşme. Elektronik sigarayı ucuz olsun diye değil daha az zararlı diye kullan.
  • lancelot du lac  (23.04.18 18:25:31) 
tiryaki olup bırakmak isteyenlere papağan gibi hep aynı şeyi söylüyorum amacım sadece ekstra bir fikir vermek. pod mod'ları da araştır. temel mantığı e sigara ama nikotin konusunda daha başarılı. yani e sigara ile nikotin alamazsın vücuduna alırsın da sen aldığını bile anlamazsın o yüzden güçlü iraden yoksa özellikle pod mod araştır. cunku e sigaranın en önemli olayı ağzına bir şey alma ihtiyacını gidermesi o ağzın boş durmasından doğan sigaraya meyletme olayının önüne geçmesi.

pod mod'lar hakkında çok fikrim yok ama e sigara ile sigarayı bırakmış biri olarak likit çok önemli diyebilirim. mesela bütçenden başlayalım, ilk başladığın zamanlar çok içeceksin günde belki 6-7 ml belki daha fazla tüketeceksin bu da iyi likit markalarında ortalama 10 liraya gelecek günlük. yani sigara ile aynı para. bunun bir de yatırımı var; mod, atomizer, coil falan. iyi para çıkacak cebinden yani. hazır coil ile kullanılabilen bir şey olduğu sürece gerçekten önemli değil başlangıç seti çok fazla. ha elimden gelir dersen telini pamuğunu kendin taktığın atomizerlerden de alabilirsin rba diye geçer bunlar ama yeni başlayan biri için büyük risk çünkü bırakma döneminde e sigara seni yarı yolda bırakmamalı.

en zor süreç ilk 1 ay zaten, sonrasında inanılmaz azalıyor sigara içme isteğin. burada iyi bilgi güncel bilgi bulman zor. esigaram.us forumuna üye olup bir de oraya sormanı tavsiye ederim.

edit: sigara bırakmak isteyene iqos önerenleri gerçekten anlamıyorum.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.04.18 18:43:10 ~ 18:49:38) 
parayı zaten şu anda sigaraya da veriyorum zaten, yani şu an giderim hiç önemli değil. bilirsiniz aslında benim derdim sadece nikotin değil, derdim aynı zamanda el alışkanlığı. hani bilirsiniz bir yerden bir yere yürüyeceksinizdir ve halbuki daha yeni içmişsinizdir sigara ama yine de çıkarır bir tane yakarsınız. yani işin el doldurma ve psikolojik kısmı. yani içeyim üfleyeyim duman çıkarayım bana yetecek gibi geliyor şu an, tabii ki irademi de kullanarak.

söylediğiniz siteye üye olup oradan da soracağım. ama aramızda varsa yine de siz bilenlerden fikirlerinizi almak, markaları modelleri alışveriş sitelerini öğrenmek istemiştim. yani kısacası benim yerimde olsanız (başlangıç seviyesi) ne alırdınız ve nereden alırdınız kısmını öğrenmek.
  • usesoap  (23.04.18 19:36:12) 
Uzun zamandır kullanan biri olarak yardımcı olayım. İlk olarak smok alien sürpriz cihazdır. Ne zaman bozulacağı belli olmaz. Foruma girersen görürsün bozulma rekoru alien’dadır. Ama problemsiz kullanan da çok, şans işi. Eleaf pico canavardır. Henüz sorunlu pico görmedim. Benimkini kaç kere düşürdüm, çarptım hala sapasağlam. Ufak iyi bir moddur. Dezavantajı tek pilli olması.

Her gün şarj etmekle uğraşmamak için tavsiyem çift pilli bir mod alınması yönünde. Önerim yosta livepor 160. Pico gibi sağlam basit bir cihaz. Fiyat-performans oranı en iyilerden biri.

En önemli yere geldik, atomizer. Mtl (mouth to lung) yani sigara içimi atomizer almak şart. Dl (direct lung) yani ciğer çekimi atomizerler, sigaranın verdiği boğaz vurumunu veremiyorlar tıpkı nargile gibiler. Bu yüzden sigaradan alınan keyif alınamıyor ve tekrar sigaraya başlanabiliyor.

Yeni başlayan biri için mtl olarak önerim aspire nautilus 2 atomizerdir. Hazır bobinle (coil) çalışır. Haftalık olarak değiştirirsiniz. Dezavantajı hazır coille çalıştığından masraflıdır ve kendi sardığınız tel-pamuk gibi kaliteli içim sağlamaz. Hiç telle pamukla uğraşmayayım derseniz bunu alın.

esigarayı en iyi şekilde kullanmak için sarılabilir bir atomizer almak gerekir. Sarması çok kolay. Youtube’dan izleyerek rahatça yapılabilir. Fakirs troya-ion, digiflavor siren 2 gibi atomizler kurulumu kolay keyifli içimlidir. Taifun, kayfun, skyline, gus phenomenon gibi 100-120 euro fiyata satilan üst düzey denilen atomizerler de var ama hiç kullanmadım.

Likit olarak da tütünlü likit veya sade nbase öneririm. Pastane ve meyve grubu likitleri arada keyif için içiyorum. Sigaradan hemen sonraki dönemde limonlu cizkek aromalı bir likit içildiğinde sigaranın acı tadı aranabiliyor. Tavsiye isterseniz yazarsınız.

Pil olarak da tavsiyem sony vtc 6. Yanına da nitecore i2 gibi bir şarj aleti alınırsa iyi olur.
  • cloudybloody  (24.04.18 00:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.