[]

Paris gezi planı yapalım mı?

Gidişime 2 gün kaldı ve ben hala plan yapamadım, stresten çıldırıyorum şu an.

Yaklaşık 6 gün kalacağım ama gezebileceğim günler 3 gün, Perşembe, Pazar ve Pazartesi olacak. Diğer günlerde akşam boşluğum var ancak. Kalacağım yer Convention metro istasyonuna yakın.

Müze gezmeyi çok seven biri değilim. Louvre'a girebilirim ama girsem de çok zaman geçirmem. Haldır haldır gezmek değil, en önemli yerleri görüp, alışveriş yapmak ve oranın tadını çıkarmak istiyorum. Gezi bloglarını inceliyorum ama gezi için nasıl bir rota izleyeceğimi de çözemedim.

Buna göre Paris'i bilenler yardımcı olabilir mi? Önerileriniz çok değerli benim için.

 
Le marais cok guzel

Montmatre (sacre coeur un oldugu yer ve etrafi) da cok guzel. Pariste en sevdigim yerler.
  • kuehles blondes  (23.04.18 15:29:59) 
ilk gün klasi turist yerlerini gezin, eiffel, saint germain falan
sonra kuehles'in dediği yerler; marais ve montmartre
başka gün louvre
başka gün versailles sarayı'na gidin
sonra yine montmartre,

bunlar dolu dolu yeter bence
  • pinkpeony  (23.04.18 15:33:34) 
Havanın güzel olduğu bir gün buttes chaumont'a gitmeyi ihmal etme. Çok güzel bir parktır, kap beyaz şarabını geç.


  • noluyo yaa  (23.04.18 15:34:18 ~ 15:34:51) 
Ben gitmeden bu blog yazısından faydalanmıştım, 5 sene oldu ama eski şehirler eskimez ne de olsa:)

cafelontano.com
  •   (23.04.18 15:35:21) 
Sana yakın olan yerler eiffwl kulesi, jardin de luxembourg-sorbonne-st.michel-pantheon-mouffetard kısmı. Buradan yürüyerek notre dame’a varırsın. Oradan louvre-concorde-şanzelize diyerekten akşamı edersin erken çıkarsan. İkinci gün de sacre coeur, le marais-bastille, canal st martin-republique bölgesi gibi yerleri dolaşabilirsin.

Metro dayken dışarı çıkmadığın sürece sınırsız aktarma yapabilirsin unutma. Metro diye rer’e binmeye kalkma:D hadi kolay gelsin
  • i ve been mistreated  (23.04.18 15:38:31) 
Geçen hafta Paris'teydim ve 3 gün kaldım. 3 güne sığdırdığım yerler şu şekildeydi (sıralı değil) : Eyfel,Zafer Takı, Şanzelize, Notre Dame Katedrali, Lüksemburg ve Tulieres Bahçeleri,Louvre,Montmartre, St.Germain.

Yukarda yazanlar gibi zaten metro ağı çok gelişmiş olduğu için istediğin her yere çok kolay gidebilirsin.
  • archery  (23.04.18 18:06:19) 
Paris'e gidiyorsanız mutlaka incelemeniz gereken site:

www.pariste.net

Madem müzede çok vakit geçirmek istemiyorsunuz, Louvre'u/Orsay'i akşam açık olduğu bir güne denk getirip gezerseniz günleriniz de size kalır.
  • wish i could find a way to disappear  (23.04.18 19:03:44) 
maps me uygulamasını indir offline paris haritasını indir gezeceğin yerleri pinle sonra rota çizebilirsin.


  • basond  (24.04.18 13:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.