[]

borsadaki ufak şirketler

şu tarz şirketler neden borsada? mesela günlük 100 bin işlem hacmi var. hatta daha az olanları da var. ne kazancı oluyor şirketin? ve bunları alan insanlar neden alıyorlar?

finans.mynet.com


 
Borsaya ilk giristen sonra, yani ikincil markette sirketin bir kazanci olmuyor zaten.

Her malin bir alicisi vardir
  • fakyoras  (23.04.18 10:00:26 ~ 10:00:52) 
dostum halka arzin ekstra finansman, likidite, kolay kredibite, saglam mali yapi gibi bircok getirisi var. en basitinden bistte islem goren paylarını teminat gosterip kredi kullanabiliyorlar. ufak dedigin sirketler belli sektorde aktif rol alan sirketler olabilir haliyle sektor ici gelismelerden dogrudan etkilenebilir bu da herhangi bir yatirimci icin o hissede bulunmasi icin yeterli bir sebep olabilir. belirli kriterlere (ucuz fiyat, yuksek volatilite, kucuk yatirimci sayisi) haiz oldugunda spekulatif veya manipülatif durumlar ile kazanc saglanabilir.


yalniz hayir olsun duyuruda borsa ile alakali sorular bir artti etti, garip.
  • ateyist_  (23.04.18 10:01:50 ~ 10:04:45) 
@fakyo o zaman ilk girişten sonra hissenin düşmesi ya da çıkması şirketi etkilemiyor mu?

@ate o zaman bir yatırımcı bir şirkete sadece sektördeki durumu görebilmek adına ufak bir miktar yatırım yapabiliyor değil mi?

büyük ihtimalle soruların çoğunu ben soruyorum. :D burada baya bilgili insanlar var. birçok konuda sağlıklı bilgiler alınabiliyor o yüzden baya soruyorum.
  • nick bulamadim  (23.04.18 10:22:11) 
bunu soran, seçime küçük partiler neden giriyor diye de sorar :)

küçük şirket borsaya para toplamak ve büyümek için giriyor

bunu alan kişi bu şirket ilerde büyür, ben de paramı katlarım diye giriyor.

örneğin garanti bankası alsan paranı x10 yapamazsın, çünkü zaten büyük. ama küçük şirket alsan paranı x10 değil x20 bile yaparsın, çünkü gidecek yolu çok

risk-kazanç yani. kimisi risk sever çok kazanmak ister. kimisi risk sevmez, az olsun benim olsun der.

aynısı kripto paralarda da var. sen gidip ethereum alsan yıl sonuna kadar x2 belki olur. ama zil alan adam bir ayda x5 yaptı bile. çünkü birisi çok hacimli ve pahalı, diğeri daha küçük ve yeni

jordan belfort küçük şirketleri alıp satarak zengin olmuştur. filmi bile var :)
  • dafuq  (23.04.18 11:32:33 ~ 11:33:20) 
Borsa insanlar hisse satıp alsın diye yok, şirketler equity yani finansman satıyor pay satarak.


  • Adramelekhh  (23.04.18 12:19:08) 
peki bu durumda bir hissenin çıkması ya da düşmesi şirkete etki etmiyor değil mi? yani o ilk halka satışta finansmanı almış oluyor zaten.


  • nick bulamadim  (23.04.18 13:09:00) 
Sektordeki durumu gorebilmek degil de mevcut bist endekslerine yatirim yapmak denebilir. Sadece bireysel yatirimlar degil orn. bireysel emeklilik sisteminde yaygin olarak kullanilan fonlardan biri de hisse senedi yatirim fonlari. Bu fonlar yerine tipine vs. gore belli basli endekslerdeki hisse senetlerinden olusur ve bu dağılım endeskteki payin onemine gore degisir.

www.borsaistanbul.com
  • ateyist_  (23.04.18 15:27:29) 
Çıkması veya inmesi şirkete etki eder çünkü o fiyat değişimlerinin yönü ve daha önemlisi fiyat değişiminin volatilitesi şirket hakkındaki risk algısını ve beklentileri yansıtır. Bu risk algısı hisse çıkarmasa bile örneğin borç alacağında karşısına çıkacak risk premiumuyla korelasyona sahip.

Doğrudan etki istiyorsan ikinci halka arz'da açılış fiyatlarını etkiler.

İkisi de doğrudan etki aslında çünkü hisse satıldığında alım fiyatını belirleyen şey zaten risk ve beklenti.
  • Adramelekhh  (23.04.18 16:11:41 ~ 17:18:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.