[]

Boş senet sorunsalı? (Hukukçulara)

Arkadaşlar yıllar önce babamı dolandırmışlar. Bir müteahhit babamı ev vaadiyle kandırıp parasını almış. Karşılığında boş bir senet imzalamış. Sonra da ortadan kaybolmuş. Ev mev yalan olmuş haliyle.

Ben evde bu senedi buldum. 1994 yılının senedi ve boş. İmzalayan şerefsizi haliyle o yıllar TC'si falan olmadığı için bulmak biraz zaman aldı. Ama biraz da çalıştığım kurumun imkanlarını kullanarak kaldığı eve kadar buldum elemanı.

Bu senetle başımı belaya sokmadan ne yapabilirim?

Saygılarımla...

 
senetlerde 3 yıl gibi bir zaman aşımı süresi olduğunu biliyorum. 3. yıldan sonra adi borç senedine döner diye biliyorum. devamını getiremeyeceğim, ama elbet başka bir yol vardır.


  • karlmarx  (23.04.18 03:23:52) 
senedin üzerinde tarih yok bu arada. onu da belirteyim. dönem olarak 1994'ün senedi. hani şekli falan değişmişse diyorum. üzerinde sadece isim ve imza var. bir de pul.


  • dergus  (23.04.18 03:34:18) 
Yani diyorsun ki senetin imzalandığı tarih yok, yakın zamana bir tarih atıp doldurup bişeyler yapabilir miyim?

Adam "bu imza benim değil, bunlar beni dolandırmaya çalışıyor" derse ne yapacaksınız? Ki üçkağıtcı ise yalandan karalamış da olabilir, imzanın ona ait olduğu kesin mi?

(bu arada bir not; birinden senet almanız gerekirse tüm senedi ona doldurtun. özellikle isim soy isim adres kısımlarını kendi el yazısı ile yazsın, anlaşmazlıklarda işinizi kolaylaştırır)

İmzanın adama ait olduğu kesin olsa bile "rızam dışında, zorla alındı o senet benden" derse, siz de o seneti neyin karşılığında o adamdan aldığınızı ispat edemezseniz yine başınız ağrır sanırım.

Yanlış hatırlamıyorsam birinden bir senet alırsanız bunun bir sebebi olmalı, hukukcu arkadaşlar daha kesin ve net cevaplar verirler.

Bu arada geçmiş olsun.
  • John Bloor  (23.04.18 09:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.