[]

Rüyalar ve lsd gibi maddeler öbür dünyaya olan inancınızı tetikliyor mu?

inançtan bağımsız olarak soruyorum. müslüman, hristiyan, ateist vb olmanız önemli değil.

rüya, lsd, dmt, ayahuasca gibi şeylerde hep bilinç dışı bir yolculuğa çıkıyoruz ve madde anlamını kaybediyor, bir çok şeye soyut hale bürünüyor. hatta bunları kullanıp yaratıcıyı gördüğünü iddia edenler de var.

lsd, dmt vb şeyler kullanmadım (sadece okuduklarımdan biliyorum) ama gördüğüm rüyalar hep öbür dünyaya olan inancımı tetikliyor ve ölünce enerji, bilinç, ruh ya da adınıza ne derseniz bir şekilde varlığımızı devam ettirecekmişiz gibi hissediyorum. ya da ölümün bir son olduğunu kabullenmek istemediğim için bu şekilde düşünmek işime geliyordur bilmiyorum.

sizin düşünceleriniz nelerdir?

 
evet dediğin şey olur. başka bir dünya görmek mümkündür, bunu fark ediyorsun.

rüya konusunda da, rüyanın hissettirdiği kadar uyanış anı da bu konuda garip gelir bana. rüyada olduğumuzu anlayamayıp bir anda uyanmak, ölüm sonrasında olacaklara bir ipucu bence.

kamu spotu editi: bu arada yukardaki yazımda uyuşturucu kullanmışım da biliyormuşum gibi olmuş, hayır hiç alakam olmadı duyduklarımdan biliyorum sadece. çünkü ot harici olanlar beynin pilini geri dönüşümsüz şekilde bitirir, büyük aptallık. :) ot da iyi bi şey diil tabi.
  • ssiradanbirigibi  (22.04.18 13:00:18 ~ 15:01:04) 
hiçbir şey inancımı tetiklemiyor, çünkü inancım yok. önümde peygamber belirse, yine inanmam. çünkü, hayatımda herhangi bir önem sırasına sahip değiller. hiç olmayan ve olmayacak bir şey benim için. rüyalarım, genellikle geçmişimle ilgili. benden önceki milyarlarca yılı nasıl bilmiyorsam, pat diye dünyaya düştüysem, benden sonrasını da önemsememem gerekir. önceki karanlık ve sonraki karanlık arasında bir fark göremiyorum.


  • nice tnetennba  (22.04.18 13:04:20 ~ 13:05:36) 
fazla oksijen evereste çıkılırken olan az oksijensizlik bile kafa yapıyor.ameliyatlarda kullanılan ilaçlarla uyuyyorsun bir uyanıyorsun vücudun kesilmiş dikilmiş sen farketmemişsin bile.100 yıl önce yapsalar büyücü filan derlerdi.yani bu şekilde etki eden yüzlerce madde var eğer bahane bulmak istersen çok bahanen var.


  • birdposing  (22.04.18 13:22:40) 
rüyalar inançlarla alakalı olabilir ama lsd ile tam tersine öbür dünyanın olmadığını, dünyada gerçekten yaşadığını hissedersin. ruhani şeyler yaşanıyor ama öbür dünyayla pek ilgisi olmuyor. o enerjiyi somut halde görüp hissedip beyninin sınırlarını aşıyorsun. bunları normal kafayla yaşayamadığın için de ruhani bir şeylere bağlıyorsun. bu tür şeyleri kullanıp ilahi bir güce inanana denk gelmedim ben. doğaya, insana, sevgiye inanana denk geldim. ayahuasca gibi maddelerde de ölümü tecrübe edebilirsin ama gene bu kişinin kişisel gelişimine katkısı olur. bir yaratıcıyı gördüğünü iddia eden zaten kişi inançlıdır, onu görmek istediği için görüyordur.


  • dedimmidemedimmi  (22.04.18 13:52:16 ~ 13:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.