[]

veganlık ile ilgili soru (vegan --> vejeteryan olan var mı aramızda?)

2-2.5 aydır vejeteryanım, hala içim rahat değil, araştırıyorum/ okuyorum vegan olacağım ama sorum var;

bir zaman önce tanıştığım bir iki kişi bana bir dönem vegan olduklarını ama yapamadıkları için/ zorlandıkları için vazgeçip vejeteryan olduklarını söylediler.

o dönem üstünde durmadım ve sormadım. şimdi de kendilerini arayıp sorma imkanım yok. sizce ne olmuş olabilir? buna benzer bir deneyime sahip birisi var mı? paylaşırsanız sevinirim.

 
Aliskanliklar, yiyebilecegin seylerin ciddi derecede kisitlanmasi ve bu yuzden sosyalligin etkilenmesi.

Asiri soya ve karbonhidrat tuketimi. Bir suru soyali islenmis gida...

Bu arada ne veganim ne de vejeteryanim ama ara ara vejeteryan yasadigim oluyor. Cok zorlanmiyorum. Veganlik yapamam.
  • kuehles blondes  (20.04.18 22:55:15) 
Ben vejetaryenim kişisel deneyimlerimi paylaşabilirim


  • freebird5406_2  (20.04.18 22:57:04) 
Ev arkadasim vegan ve 3 yil oldu. Yakin zamanda vazgececek gibi gorunmuyor.


  • Traveller  (20.04.18 23:36:40) 
>5 yıldır vejetaryenim. ilk başlarda merak edip b12 testi yaptırdım, epey düşük çıktı ama sanmıyorum et yemeyi bırakınca o kadar kısa sürede hemen o kadar düşsün.

vejetaryen olmak çok zor değil aslında. en zor kısmı "ayy benim kaynım da vejetaryandı sonra hastalandı bonfile enjekte ettiler" demek için tetikte bekleyen insanlar. özellikle egede zaten birçok sebze yemeği var. etli kuru fasulye yapacağına etsiz yaparsın, olur mu sana normal.

sosyal hayatta zorluk oluyor evet. bazen öyle zamanlar oluyor ki kaşarlı pideden başka seçenek olmuyor. kaşarlı pide kumpir ıspanaklı pide nereye kadar. dışarda rahat yenmiyor o yüzden.

veganlık ama zor. kahvaltıda peynir yiyoruz, kurufasulye pilav yoğurtsuz olmuyor derken bunları çıkartınca bizim mutfağın da tadı kaçıyor bazıları için. dışarıdan gofret mofret yiyeyim desen, içindekilere bir bakıyorsun peyniraltı suyu tozu. ne yaptığını bilmek, önceden hazırlıklı olmak gerek.

ne yediğinde ne kadar ne var bakmak içinse şöyle bir şey var: ndb.nal.usda.gov amerikan sitesi ama genel bilgi verir.

özetle bu kişilerin en büyük sorunu diyetlerini sürdürmek olmuştur bence. yemeği kendin hazırlamaktan bıkmadığın, üşenmediğin zamanlarda sürdürmek olası.
  • ron dennis  (20.04.18 23:45:58) 
Kız arkadaşım vegan, çok dışarı çıkmayışımıza ve veganlığın daha yaygın olduğu bir ülkede olmamıza rağmen dışarıda pek yemek bulamıyoruz. Yok oraya bak vegan yemek var mı güzel mi. Evde de doğru dürüst beraber bir şeyler yapamıyoruz, ben bile sıkıldım. Yani vegandan dönmek çok anlaşılır, hele Türkiye'de hepten zor.


  • senolll  (21.04.18 02:14:31) 
cevap sayılır mı bilmem ama 1,5 senedir tavuk içeren hiçbir şey yemiyorum, şu an 60 kiloyum.
iş yerinde öğle yemeği: tavuk bulyonlu çorba, tavuk sote, tavuk bulyonlu pilav, tavukgöğsü.
vegan, vejeteryan olsaydım çoktan ölmüştüm galiba.
  • g7mor  (21.04.18 10:07:00 ~ 10:07:28) 
500e yakın vegan arkadaşım var. en fazla 3 kişi bırakmıştır, 2si vejeteryan oldu aslında.

her beslenme tarzında sıkıntılar olabilir . patates birayla yaşayan veganlar var mesela.

istanbuldayım ve gittiğim her semtte yemek bulabiliyorum. özellkle kadıköy taksim beşiktaş mecidiyeköy.
  • Cursed Chico  (07.05.18 01:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.