[]

Altın çilek üretimi yapıp satmak

Merhaba.

İnternette 100 gramı 20TL'ye kadar satılan bu meyvenin üretimini yapmak istiyorum. Serada 2-3 ağaç var, kendim yiyorum öylesine.

Kilosu 150TL'ye satılan bir şeyi Antalyadaki insanlar neden yapmıyor. kilosu 50 kuruşa domatesle uğraşıyolar. Bi akıllı ben miyim de benim aklıma geldi.


Diyelim ki 200 kilo ürün aldım. Bunu kime satabilirim. Bunun yolu yordamı nedir. Nereden başlamak lazım.

 
Arz talep dengesi. Antalya'daki insalar domatesi bırakıp bunu üretecek olsa zaten arz çokluğu ve talep azlığı nedeniyle onun fiyatı normal kabul edilebilecek seviyelere iner. Onu 150 TL yapan şey talebe karşılık arzın düşük olması.

Yani yıllık tüketim atıyorum 10 ton civarında ise sen kalkıp 100 ton üretim yaparsan istediğin fiyata satamazsın.

Mesela son 3-4 yılda petrolün varil fiyatının 125 dolardan, 25 dolara kadar düşmesinin sebebi Suudi Arabistan'ın talep artışı olmamasına karşın üretimi artırmasıydı. Sırf Rusya'ya zarar verebilmek için...
  • himmet dayi  (20.04.18 15:13:34) 
Urunun ne kadar pahali oldugu onemli degil. Kaca satildigi da. Talebi var mi? Pazara/musteriye nasil ulasacaksiniz? Reklam butceniz var mi? Pazarlamadan anliyor musunuz? Oralari cozebilirseniz, urunu alin. Yoksa almayin. Elinizde kalir. Suan tam olarak bu sorulari soruyorsunuz farkindayim. O yuzden bu ise girmeyin.


  • ykyt  (20.04.18 15:15:46) 
bir ara moda olmuştu. herkes ekti.
sonra sağlığa zararlı diye bir söylenti çıktı.
kimse almadı, üreticiler zarar etti (kilosu 4-5 liraya düştü o zaman)

şu an tek tük merak edip alan dışında pek satılmıyor diye biliyorum.
  • herhaltibiliyoring  (20.04.18 15:46:33 ~ 16:02:10) 
ben alırım. bayılıyorum böyle bir tad yok.


  • mobydick  (20.04.18 15:57:36) 
Tüh. Zengin olacaktım. Hayallerimi yıktınız : (


  • zbrs  (20.04.18 15:58:40) 
herhaltibiliyoring'in dediği gibi bi ara cumhurbaşkanı yiyor diye popüler oldu büyük bir rağbet oldu ancak sonra altın çileğe benzer ama fazla tüketiminin zararlı olduğu başka bir yemişin de altın çilek adıyla satılmaya başlandığı haberleri çıkınca bir anda tüketimi durma noktasına geldi.

size gelince üretmeden önce kuruyemiş üericileri ve aktarlarla konuşun, ihtiyacınız var mı, üretirsem ne kadar alırsınız, kilosunu kaçtan alırsınız vs. diye. üretmeden bi piyasa araştırması yapıp öyle girin işe, yoksa geçtim parayı hem emeğinize hem motivasyonunuza yazık olur
  • yemrem  (20.04.18 16:04:03) 
antalyada pazarda bir kişide gördüm. kumkuat mıdır nedir o da vardı.
üretici getirmiş ama alan görmedim.

  • herhaltibiliyoring  (20.04.18 16:04:46 ~ 16:08:02) 
Sen de üretince hemen fiyatı düşmez. Uğraş sat bence.


  • [GODDARD]  (20.04.18 23:38:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.