[]

Kas kutlesi artarken bacak (ozellikle kalf) hacmini kucultmek mumkun mu?

Esimle birlikte PT'ye gidiyoruz 4-5 aydir. Ikimizin de yag orani azaliyor, kas oranlarimiz artiyor. Her seyin cok guzel olmasini beklerken sacma sapan bir problem yasiyoruz.

Esim ve cevresindeki mal kadinlarin fit algisi cubuk krakerden bozma, anoreksik tipler oldugu icin, yorumlari neden dikkate aliniyor anlamadigim, ve spor anlayisi 3682473 saat kosu bandinda yurumek olan tipler benim hatuna surekli "kalinlasmissin, dikkat et, oo sismissin" falan diyorlar. Oysa ki kizin popo ve bacaklar kaslandi, bence gayet guzel oldu.

Benim hatun da ister istemez bu embesillerin dediklerine takiliyor. Kizin super olan psikolojisi durduk yere bozulmaya basladi. Kalflarim cok kalin, Roberto Carlos oldum diye geziyor ortada. Benim de psikolojimi bozmaya basladi, ona sismissin diyen tiplere American History X'te ki kaldirim sahnesini uygulamamak icin zor tutuyorum kendimi.

PT ile calismalarimiz genelde bol hoplamali ziplamali, crossfit'e oldukca yakin sekilde oluyor. Yag yakmak icin bacak calismanin, squat'in lunge'in onemini biliyoruz ama bunlari yaparken ozellikle kalflari inceltmenin yolu yordami var mi?

PIlatese ara vermisti, PT yaninda haftada 2 pilatese donecek zaten ama baska yapabilecegimiz neler var?

 
Öncelikle şunu söyleyeyim, kalflar izole çalışılsa bile en düşük tepkiyi veren kas grubudur vücutta, yani kolay kolay büyümez, erkekte bile çok kolay büyümez genetiğinde yoksa ama doğru yapılmış bir egzersizde kalflar ağırlığın bütün stresini absorbe eder, o nedenle izole çalışılmasa dahi belli bir dirence maruz kalır ve gelişme eğilimine girer, yatarak-oturarak yapılan çalışmalar dışında kalfları çalıştırmamak, haliyle gelişmesini engellemek pek mümkün değil fakat başta da dediğim gibi, çalıştırsan bile gelişmeye çok müsait bir kas grubu değil, muhtemelen ilk çalışmalarda vücut bir tepki verdiği için bir miktar belirgin hale gelmiştir kalfları, olup olacağı da o zaten, gerisi tamamen çevreden gelen eleştiriler nedeniyle oluşan gözde büyütme olabilir.


  • angelus  (20.04.18 12:02:47) 
@angelus hocam genetik sanirim, ben de kalflari gelistirmenin ne kadar zor oldugunu biliyorum ancak gozle gorulur bi buyume var cidden. Bir de ozellikle kadin pantolonlari ultra-extreme skinny yapildigi icin kalca kisimlarinda hicbir problem olmamasina ragmen kalflar ben burdayim diyor.

Bu arada soruma ekleme yapayim. Ustte anlatinca esim tombis bir tipmis gibi canlanabilir ama karin bolgesinde deri altinda ufak bi yaglanma var sadece. Onun disinda oldukca fit, ve yag orani dusuk.
  • elon  (20.04.18 12:08:19) 
Elon; Çok yapacak bir şey yok o zaman. Yani bu durum cidden şikayet edilecek durumdaysa serbest ağırlıklara çok fazla yönelmeden üst bölge makinelerle çalışılabilir, bunlar kalfların çalışmasını engeller zamanla da küçülür o zaman. Fakat crossfit çalışmalarında olimpik kaldırışlar olduğu için illa ki kalflar çalışacaktır yine.


  • angelus  (20.04.18 12:12:38) 
baldırda kalınlaşma değil de diğer bölgelerde incelme olduğu için baldırın daha kalın duruyor olma ihtimalini göz önünde bulundurdunuz mu?


  • d e j i n  (20.04.18 12:14:28) 
uzun mesafe kosmayi deneyebilir. Uzun mesafe kadin kosuculara bakin hic birinin kalf lar asiri iri degildir. bence pt ye danisabilirsiniz bunu


  • rentts  (20.04.18 12:15:00) 
@angelus, kalcasi kaslanip sekillenince "cok kolonloston" diyen mal surusu sadece ust bolge calisirsa kim bilir ne der hocam :D Kesin katil olurum ben o durumda.

@dejin, yok aslinda genel anlamda kalinlasma var. Zaten ust bacaktaki kalinlasmadan mutsuz degiliz. Sikinti kalf ozelinde

@rents, hmm mantikliymis hocam.
  • elon  (20.04.18 12:35:26) 
Eşinizin spordan beklentisi tam olarak nedir bence ona bir dikkat etmek lazım. Eğer aşırı incelmek istiyorsa serbest ağırlıklara yönelmeden paso ağır kardiyoya abanacak ki tavsiye etmem. Mesela oyuncu kadınlar genelde çok atletik görünüm kazanmamak için genelde düşük ağırlıkla çalışıp, kardiyoya abanıyorlar. Eşinizin amacı zayıflayıp kas kitlesini artırmaksa kim ne derse desin aslında çok sallamayıp, performans gelişimine odaklanması lazım. Ama çevreden duydukları onu çok etkiliyorsa ve aşırı skinny olmak istiyorsa; her ne kadar fobksiyonel ağırlık çalışması onun için daha iyi olsa da kaslarını küçültmek için definasyon ve kardiyoya abanacak. Eşinizin vücut tipine göre kendine bir hedef belirlemesi lazım ha bu arada aşırı zayıfladığında da çevresindekiler yüzün çöktü popon küçüldü diyebilir insanlar hep konuşacak yani. Eşinizin dış etkenlerden etkilenmeyecek birr hedefi olması ve istediğine odaklanması lazım..


  • neferkitty  (20.04.18 12:52:19) 
Ay ne güzel dertler, ben bir senedir uğraşıyorum calf yapmak için:)
Çok büyük oranda genetik olduğunu düşünüyorum. Hayatında hiç spor yapmamış kadın bir arkadaşımın acaip belirgin calfları var mesela, skinny pantolon ve çizme problemi yaşıyor. Kilolu kadılarda da gelişmiş oluyor bu kas.

Sizin durumunuzda, yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, üst bacak incelmişse öyle bir göz yanılması oluşmuş olabilir. Yoksa 4-5 ayda öyle dışarıdan fark edilecek şekilde geliştirmek mümkün değil.
Genetikse de, inceltmek için yapabileceğiniz pek bir şey yok .
PTnize de mutlaka bir sorun, o daha doğru bilgi verir.

Maalesef kadınlar arasında böyle bir yanılgı var; spor yapınca hemen kaslanıp, kalınlaşıp erkeksi bir vücuda sahip olacağımız sanılıyor. Tamamen cahillikten kaynaklı bir durum:) @neferkitty'ye katılıyorum, her durumda söyleyecek bir şey bulacaklar zaten. Ben de benzer şeylerle karşılaşıyorum her zaman.
İnsanların laflarını o kadar takmayın, psikolojinizi bozmayın.
  • peggy  (20.04.18 14:07:50) 
Parmak ucuyla yapılan her baskı kalfı çalıştırıyor. Mümkün olduğunca topuğu yere değdirmeli.


  • fatih baker  (21.04.18 00:50:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.