[]

Vize işlerinden anlayan?

Şimdi merak ettiğimiz bir konu var; annem emekli maaşı alıyor ama dolaylı yoldan. Yani dedemden kalma maaşı yetim maaşıni adı altında alıyor. Bu şekilde vize başvurusu yapsak geçerli olur mu?
Emekli maaşı dökümü istiyor bir de vergi beyannamesi diyor listede...


Bir soru da kendim için; annemlerin ufak bir arsası var onun tapusunu kendim vize başvurusu yaparken kullanabilir miyim? Yani benim adıma değil.( Tek gideceğim) bir de schengen için hesapta ne kadar para bulundurmam gerekiyor min.?

İkisi de turistik vize için

Çok tesekkurler

 
sgk'ya gittiğinizde annenize "emekli maaşı almaktadır" yazısı alabilecekseniz sorun olmaz, yasal olarak bu hakkı olduğuna ve aldığına göre yazıyı vermelerinde de sorun olmaz diye düşünüyorum. arayıp öğrenebilirsiniz kesin olarak. dökümü e-devlet'te bulamazsanız yine sgk'dan isteyebilirisiniz.

annenizin tapusu ancak annenizi sponsor olarak gösterdiğinizde sizin için geçerli olur. siz çalışmıyorsanız annenizi sponsor gösterip, başvuru merkezine birlikte gidip şengen bölgesine birlikte gideceğinizi bildirerek başvurabilirsiniz, o şartlarda geçerli olur. sigortalı işiniz varsa tapuya gerek duymazsınız zaten.

vizeyi alacağınız ülkenin günlük tüketim tutarı belirlenmiştir, internette bulabilirsiniz. o tutarın 1,5 2 katı olsa sıkıntı çıkmaz diyebiliriz.
www.schengenvisainfo.com
  • Bruce  (20.04.18 11:17:33 ~ 12:50:57) 
ben ispanya için başvurmuştum. annemin yetim maaşının belgesini götürdüm. bi de dul maaşı vardı. ama orda önemli olan maaşın miktarı. yani ispanya şunu bilmek istiyor: senin benim ülkemde masraflarını karşılayabilecek ve ortada bırakmayacak kadar düzenli güvenilir bir gelirin/maddi varlığın var mı yok mu?

maaş az olsa bile banka hesabınızdaki güzel bir meblağ bilgisi maaşın azlığını kapatır. vergi beyannamesi çalışan kesim için. esnaf için falan olsa gerek.

eğer seyahatinize anneniz sponsor oluyorsa dolayısıyla annenizin gelirini de göstermeniz gerektiğinden ona ait tapu belgesini koymalısınız. ha alır mı almaz mı bilemem. ben götürdüm almadılar. sponsor şeklinde değil de kendi imkanlarıyla giden biri olarak başvuruyorsanız bilemeyeceğim.

hesapta gideceğiniz ülkenin fiyatlarına göre ayarlayabilirsiniz. mesela ben ispanya için iki kişi 6 kaad bırakmıştım. asgari ücret ispanyada 825€. yani iki kişi için 1.5 asgari ücret parası yeterli olmuş. ama benim gidiş dönüş uçak biletleri, (3 şehire gidecektik) şehirler arası tren, otobüs biletleri, 14€ luk müze biletini önceden almış ve bunu dilekçede belirtmiş ve çıktılarını dosyaya koymuştum. yani beyanım ''bunlar haricinde de mali durumumuz budur'' şeklindeydi ve ispanyada nerelere gideceğimiz konusunda ufak bir iki bilgi vererek ülkeye hakim olduğumu nerede neyle karşılaşacağımı ve hesabımı kitabımı yaptığım anlamını çıkarabileceğin güvenilir bir metin hazırlamıştım. kimi 2 cümle yazıp bırakıyor. ben detaylı yazmıştım. bu şekilde 1 günde çıktı.
  • error522  (20.04.18 11:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.