[]

Klasik gitarin kalitelisi neye gore?

Gitari kaliteli yapan nedir? 100 dolara da gitar var bilmemkac bin dolara da. BU farki yaratan sey nedir gitarda, kullanilan agac mi? Gitari kaliteli ya da kalitesiz yapan major faktor nedir?

Kendim hobi amacli gitar yapmak istesem ne agaci kullanmaliyim? Muthis bir gitar olmasina gerek yok, kendim yapmis olayim sadece.


 
Ağaç, işçilik, ağaç dışındaki malzemelerin kalitesi, geometrisi, sapı, perdelerin yapısı

Bunlar sesini etkileyen kapsamlar.
  • burfak  (20.04.18 09:52:02) 
evet, kullanılan malzeme ve işçilik bir gitarın kalitesini belirleyen en önemli noktalar. farklı ağaç türleri var farklı bölgeler için, gövde için ayrı klavye için ayrı ağaçlar var mesela, hatta gövdenin farklı bölümleri için bile farklı malzeme kullanılıyor. mesela gövde maun(mahogany) sap da gül ağacı olarak kullanılır genelde, yapıları gereği uygunlar. aslında çok teknik ve detaylı bir konu ama amacın "ultime gitara" erişmek değilse çok kafa yormaya gerek yok. şurada basit bilgiler var mesela.
www.londonguitarstudio.com

yalnız kendi kendine gitar yapma konusundaki en son derdin malzeme olmalı bence; maharetli bir marangoz olma gerekliliğini geçtim, yaptığın gitarın gerçekten bir gitar olabilmesi için hem derin bir müzik kulağına hem de gitar yapım tekniklerine hakim olman lazım, yoksa ortaya ses çıkartan ahşap bir aletten fazlası çıkmaz. bilmiyorum nasıl yapılır videolarına baktın mı, bakıp da girişeceğim diyorsan tekrardan üstteki paragrafa dönebilirsin tabii ki.
  • Bruce  (20.04.18 10:01:50 ~ 10:02:29) 
agac ve iscilik.

ama hobi amacli gitar yapmak biraz ucuk bir fikir. luthierler var, kadikoy'de, tunel'de, gir birinin dukkanina, biraz sohpet et. daha iyi fikrin olur.

hobi amacli afrikalilarin yaptigi gibi tenekeden calgi yapmayi deneyebilirsin.
  • jimicik  (20.04.18 11:12:00) 
işçilik ve ağaç para ediyor.
kötü işçilik ve teknik ile en kaliteli malzemeyi de kullansan rezil bir alet çıkar.
ayrıca 1m3 abanoz 2000$ civarında.
  • d e j i n  (20.04.18 11:46:36) 
Ben yaparim. Dedigim gibi muthis bir sey olmasina gerek yok. Derdim iscilik falan degil, ben yaparim.

Kaliteli gitar olayini ise meraktan soruyorum bu kadar farkettiren faktor ne diye. Anladigim kadariyla kullanilan agac ve iscilik kalitesi fiyati belirlemede 50/50 etken faktor.
Yoksa ultimate gitar pesinde degilim dediginiz gibi. Hobi pesindeyim sadece. Gozunde buyutmeye gerek yok diye dusunuyorum isciligi marangozlugu vs. En azindan benim icin oyle:) En kotu ihtimalle param ve emegim bosa gider.
Derdim gitar calmak degil, gitar yapmak. Yoksa 1 klasik 2 de elektro yatiyor evde.
  • stavro  (20.04.18 12:59:49 ~ 13:06:40) 
en önemli faktör akustik ve tuşe.
her enstrümanist en rahat çaldığı ve en güzel ses aldığı aleti çalmak ister.
bu bazen dediğin gibi bilmem kaç bin dolar olabilir, çok ucuz sıradışı bi şey de olabilir.
  • nocturness  (20.04.18 13:21:20) 
sesi, tınısı ve sesin uzaması, teli çekip bıraktığında dın diyip ses kesiliyorsa bi halta yaramaz o (elektro, akustik klasik fark etmez, davul mu bu alet?) dıııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnn demesi lazım. ne kadar uzarsa o kadar iyi.

ne yaparsan yap koma illaki olacak ne kadar az olsa o kadar iyi tabii.
  • selam  (20.04.18 15:49:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.